image

Elk jaar 1,3 miljoen gaming logins gestolen

dinsdag 23 juni 2009, 12:33 door Redactie, 2 reacties

Jaarlijks worden meer dan een miljoen inloggegevens voor accounts van XBox Live, Steam, Second Life en World of WarCraft gestolen, zo blijkt uit onderzoek. In totaal gaat het om 1,3 miljoen accounts, die jaarlijkse 5,2 miljoen euro genereren. Volgens Phil Elliott van GamesIndustry.biz nemen de meeste gamers het probleem niet serieus. Toch kunnen cybercriminelen via de gestolen accounts identiteitsdiefstal plegen en hebben ze toegang tot persoonlijke en financiële informatie.

In het geval van XBox Live gaat het maandelijks om zo'n 35.000 accounts die van eigenaar wisselen en zo'n 6 euro per account waard zijn. Accounts van het Playstation Network zijn met 3,5 euro per account minder waard. Ook ligt het verhandelde volume met 15.000 logins een stuk lager. Het Steam-platform van spelontwikkelaar Valve krijgt jaarlijks met zo'n 250.000 gestolen accounts te maken. Met Second Life weten de cybercriminelen meer geld binnen te halen, daar kan een gestolen account in het ideale geval 35 euro opleveren. De hoofdprijs krijgt men echter voor World of WarCraft accounts. Bijzondere accounts zijn per stuk 770 euro waard.

Elke maand
Gamers krijgen het advies om voor alle online accounts verschillende inloggegevens te gebruiken en voorzichtig te zijn met het prijsgeven van persoonlijke informatie in een online game. Verder is het verstandig om elke maand wachtwoorden te wijzigen en online gaming accounts nooit aan iemand uit te lenen.

Reacties (2)
24-06-2009, 00:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-07-2009, 12:14 door Anoniem
Ik gebruik zelf sinds kort dit:
www.lastpass.nl

Een online wachtwoordmanager en formuliervuller.

Al je wachtwoorden worden online opgeslagen en je kunt zo van iedere computer met één klik inloggen op al je accounts. Ook kun je snel online formulieren invullen.

Het is helemaal gratis en 100% veilig (het werkt met SSL encryptie en er worden geen ongecodeerde gegevens opgeslagen). Het is ook helemaal in het Nederlands beschikbaar.

Zo worden er echt geen wachtwoorden van je gestolen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.