image

Hackers kraken webserver SquirrelMail

dinsdag 23 juni 2009, 13:16 door Redactie, 4 reacties

De webserver van het opensource webmail-pakket SquirrelMail is onlangs door nog onbekende aanvallers gehackt. Hoe de aanvallers wisten binnen te komen is nog niet bekend. De broncode van de software zou echter niet in gevaar zijn geweest, aangezien die op een andere server wordt gehost. Uit voorzorg is alle toegang tot de server afgesloten, wat ook geldt voor de plugins. Het ontwikkelteam gaat er niet vanuit dat de plugins zijn gecompromitteerd, maar het onderzoek loopt nog.

De plugins geven SquirrelMail extra mogelijkheden. Uit voorzorg zijn wel de wachtwoorden van alle accounts gereset. Eind februari waren SquirrelMail gebruikers nog doelwit van een phishingaanval, die waarschuwde voor een backdoor in de software en gebruikers op een nepsite liet inloggen.

Reacties (4)
23-06-2009, 14:20 door Anoniem
Nou, toe maar. Op 16 juni was dit al nieuws. Ruim een week later komt security.nl eens met een berichtje zonder meerwaarde. Erg jammer.
23-06-2009, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem: Nou, toe maar. Op 16 juni was dit al nieuws. Ruim een week later komt security.nl eens met een berichtje zonder meerwaarde. Erg jammer.

Bedankt voor deze reactie zonder meerwaarde. Voor mij, een leek die niet dagelijks allerlei private security trackers afstruint, is dit namelijk wel nieuws.
23-06-2009, 15:10 door Anoniem
die skwirrolmeel visaanval kreeg ik vanmorgen nog in mijn meelbus!
24-06-2009, 10:23 door Anoniem
Moet je maar OWA gebruiken
*rent hard weg*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.