image

Twitter-aanval treft Mac en Windows gebruikers

woensdag 24 juni 2009, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Meer dan 100.000 Twitteraars zijn het doelwit van een gerichte aanval geworden, die zowel Mac als Windows systemen kon infecteren. Aanvallers wisten het Twitter-profiel van Guy Kawasaki te kraken en een Tweet toe te voegen die gebruikers naar een kwaadaardige website doorstuurde. Op de site werd een sexvideo van actrice Leighton Meester beloofd. Eerst moesten bezoekers echter een codec downloaden.

In werkelijkheid ging het om een Trojaans paard dat de DNS-instellingen van zowel Mac als Windows computers aanpast. In totaal heeft Kawasaki op Twitter meer dan 139.000 volgers. Volgens Rik Ferguson gingen de servers die de afbeeldingen voor de gebruikte sites toonden over hun limiet heen, wat aantoont dat gebruikers nieuwsgierig genoeg waren om door te klikken. Sophos maakte een video van de aanval.

Reacties (1)
24-06-2009, 14:48 door Anoniem
"Op de site werd een sexvideo van actrice Leighton Meester beloofd. Eerst moesten bezoekers echter een codec downloaden. "
Je bent ook echt stom als je daar in trapt.. en aangezien er 100.000 intrapten is het gemiddelde IQ onder de twitteraars waarschijnlijk niet verbazend hoog....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.