image

Microsoft onderzoekt Windows update-gedrag

maandag 29 juni 2009, 10:39 door Redactie, 4 reacties

Berichten over het ongevraagd installeren van updates door Windows, hebben ervoor gezorgd dat Microsoft inmiddels de zaak onderzoekt. Daarnaast maakte de softwaregigant nogmaals duidelijk hoe het update proces precies werkt. Zo verschijnt het gouden update schild in de taakbalk alleen als alle updates zijn gedownload of beschikbaar zijn. Pas als alle updates binnen zijn, geeft Windows een waarschuwing om ze te installeren. Met name bij Service Packs kan het voorkomen dat het downloaden in etappes gebeurt.

Bij het afsluiten worden gebruikers ook ingelicht dat er gedownloade updates klaarstaan, die ze dan kunnen installeren of negeren. Microsoft vraagt gebruikers om Microsoft Support te bellen als de installatie van updates plaatsvindt, zonder dat men hiervoor is gewaarschuwd. Standaard hoort dit namelijk wel te gebeuren. Voor gebruikers die de waarschuwingen niet op prijs stellen, bijvoorbeeld in een zakelijke omgeving, kunnen systeembeheerders die uitschakelen.

Reacties (4)
29-06-2009, 12:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2009, 14:51 door spatieman
Microsoft vraagt gebruikers om Microsoft Support te bellen als de installatie van updates plaatsvindt, zonder dat men hiervoor is gewaarschuwd.


lekker kpn veel geld laten verdienen door de US support te bellen. :)
29-06-2009, 15:49 door Spiff has left the building
Door spatieman: Microsoft vraagt gebruikers om Microsoft Support te bellen als de installatie van updates plaatsvindt, zonder dat men hiervoor is gewaarschuwd.

lekker kpn veel geld laten verdienen door de US support te bellen. :)
Ik vermoed dat daar wellicht het gratis nummer 0800 - 0233487 voor gebeld kan worden, dat ook gebeld kan worden bij problemen met product-activering.
Is dat nodig, dan zul je wel doorverbonden kunnen worden.
29-06-2009, 16:09 door Marti van Lin
Zo verschijnt het gouden update schild in de taakbalk alleen als alle updates zijn gedownload of beschikbaar zijn.
Nee het "gouden" schild verschijnt als er updates beschikbaar zijn.
Pas als alle updates binnen zijn, geeft Windows een waarschuwing om ze te installeren.
Eh, ja en als je bevestigd hebt dat de updates mogen worden geïnstalleerd, worden de bestanden pas fysiek gedownload.

Vervolgens krijg je een melding, dat je de computer gewoon kunt blijven gebruiken, echter in de praktijk sluit je Windows dan weer af en krijg je weer die vervelende melding: "Sluit Windows niet af, Windows wordt automatisch afgesloten" en dan worden de updates eindelijk doorgevoerd, maar dat kan soms van eeuwigheid tot zaligheid duren.

Nee echt, het update systeem van Windows is waarlijk formidabel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.