image

Rechter mag Palin-hacker geen hacker noemen

woensdag 1 juli 2009, 11:42 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse student David Kernell, die door het raden van het geheime antwoord, toegang tot het e-mailaccount van Sarah Palin wist te krijgen, heeft de rechter gevraagd om de aanklacht tegen hem te laten vallen. Kernell, zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell, haalde in september vorig jaar het wereldnieuws toen bekend werd dat hij het Yahoo account van de Republikeinse kandidaat-vice-president had gehackt. Hij mag echter geen hacker genoemd worden. Zowel de aanklager als advocaat gingen akkoord om het woord "hacking" niet tijdens de rechtszaak te noemen. In plaats daarvan maakt men gebruik van de term "ongeautoriseerde toegang tot een beveiligde computer".

Volgens de advocaten van Kernell, zijn de aanklachten ongegrond, omdat die niet met het misdrijf overeenkomen. De aanklacht bestaat onder ander uit identiteitsdiefstal, maar een e-mailadres is geen naam of getal (juridische definitie van een identiteit). Het toegang tot een mailaccount krijgen is dan ook geen identiteitsdiefstal. Kernell kan maximaal een gevangenisstraf van 50 jaar en een boete van een miljoen dollar krijgen. Het proces begint op 27 oktober, de verjaardag van Kernell, die dan 22 wordt.

Reacties (6)
01-07-2009, 12:00 door Anoniem
hij KAN dus 50 jaar en een boete van 1 miljoen O_0 wow..

waarom heb ik het idee dat als ik nu naar de politie ga en zeg dat me hotmail gehackt is dat ze er niet zoveel moeite voor gaan doen en... ik geloof dat als ze de dader zouden vinden deze straffen HELEMAAL niet aan de orde zouden zijn.

volgens mij mag je puur omdat het hier om Sarah Palin gaat niet een zwaardere straf krijgen maar ik heb het idee dat dit wel gebeurt hier. Kom op, als je zo een belangrijk persoon bent, moet je er niet voor zorgen dat jan en alleman je geheime vraag kan beantwoorden. Volgens mij staat er vaak bij dat het moet gaan om een antwoord wij JIJ ALLEEN het antwoord van weet.

ik vind de straf echt heel erg hoog.. en beetje vreemd allemaal. Ik vind de term die ze gebruiken ook niet gepast.
01-07-2009, 13:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-07-2009, 13:58 door Anoniem
Sarah Palin was gewoon dom bezig en je kan haar niet kwalelijk nemen. Wie gaat zijn geheim vraag nou zo makelijk maken.
Ze is precies mijn zusje die doet ook van die dommen geheim vragen. Maar het alleen domste is dat Sarah Palin onder haar eigen naar op yahoo ging werken. Ze had beter deze naam kunnen gebruiken als useraccount SarahLipstickPalina!
01-07-2009, 14:52 door spatieman
oja.
en als dit gebeurde bij een dom klootjesvolk iemand mog die gaan schoffelen..
01-07-2009, 17:47 door [Account Verwijderd]
Kernell kan maximaal een gevangenisstraf van 50 jaar en een boete van een miljoen dollar krijgen.


Only in America!
02-07-2009, 13:47 door Anoniem
Nou, China kan er denk ik nog wel wat van :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.