image

"Censureren geldautomaat hack in belang publiek"

woensdag 1 juli 2009, 14:14 door Redactie, 6 reacties

Het annuleren van een presentatie over het hacken van geldautomaten is in het belang van het algemeen publiek, zo laat netwerkbedrijf Juniper weten. Het reageert op de onthulling dat de live demonstratie van werknemer en onderzoeker Barnaby Jack tijdens de Defcon hackerconferentie niet doorgaat. In eerste instantie had Juniper hier geen problemen mee, maar kwam hier later op terug. Barnaby heeft een manier gevonden zodat hij geldautomaten biljetten kan laten uitspugen.

Volgens de netwerkleverancier heeft het beveiligingslek dat Barnaby ontdekte vergaande gevolgen, aangezien ALLE fabrikanten van geldautomaten kwetsbaar zijn, wat uiteindelijk ook het publiek raakt. Door het geven van de demonstratie voordat alle fabrikanten hun machines konden repareren, zouden gebruikers van geldautomaten risico lopen. "Dat is iets wat we niet willen zien gebeuren", aldus Juniper op het bedrijfsblog. Aangezien fabrikanten het probleem niet binnen vier weken kunnen oplossen, komt daarmee de presentatie van Barnaby te vervallen.

"We zijn niet zo maar tot deze beslissing gekomen. We vinden dat Barnaby's onderzoek belangrijk is voor de ontwikkeling van security en in een open forum besproken moet worden. Juniper is voorstander van het op verantwoorde wijze melden van beveiligingslekken en het publiek hier tegen te beschermen. We kijken ernaar uit om op z'n tijd onze bevindingen met de security gemeenschap te delen, en wees gerust, dat zal zeker gebeuren."

Reacties (6)
01-07-2009, 14:49 door spatieman
jaja..
01-07-2009, 14:50 door Necrowizard
Als je een manier hebt gevonden om geldautomaten leeg te trekken, ga je dit sowieso toch niet publiceren lijkt mij? :P
01-07-2009, 14:53 door Anoniem
Goede reden om het niet door te laten gaan. Het is belangrijk om bedrijven de tijd te geven om een probleem op te lossen. Het wordt wat anders als een bedrijf zegt dat het niet hoeft omdat niemand het weet.
01-07-2009, 16:35 door Anoniem
het is in het belang van de mensen dat iedereen dat kan. Haha, nee grapje.
Kan me er wel iets bij voorstellen, geld zou ineens veel minder waard worden (niks eigenlijk) als iedereen dit zomaar kon.
01-07-2009, 17:50 door Anoniem
Hoe je er ook een draai aan probeert te geven, het eerste belang wat we tegen komen is dat van de eigenaren van die machines, de leveranciers van de machines, de uitbater van de machines om eindklanten te kunnen dienen, de beveiligers en aan het eind ergens het publiek. Door het geheim te houden stimuleert men nergens de belangen van de eindgebruikers omdat de problemen daarmee niet weg zijn en verantwoordelijkheid voor het aanbieden van de onveilige machines of procedures niet bij die eindgebruikers ligt. Het is verwerpelijk om het geheimhouden af te schuiven onder een belang van het publiek. Het publiek zit al met het probleem dat de hele keten ervoor geen verantwoordelijkheid wenst te nemen en nu schuift men vanuit die keten dat nog eens verder van zich af. Die medewerkers van Juniper die dit soort bagger verkopen en nog steeds doen alsof het normaal is om het op een belang van het publiek af te schuiven moeten zich rot schamen. Eerlijk en open handelen en verantwoordelijkheid nemen is er nog steeds niet bij.
02-07-2009, 01:16 door Anoniem
Ik kan me de laatste jaren, helaas niet onttrekken aan de indruk, dat de overheden überhaupt vinden dat; "Censureren is in belang publiek", ongeacht de grote boze waarheid....

"De waarheid, cadeau van God !
Wij dwazen verstoppen het alsof het de grootste kostbaarheid is"
- Navarth (?!)

"De waarheid weerspiegelt de kosmos, om de waarheid uit te roeien moet men de kosmos vernietigen"
- (die is zeker van) Navarth.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.