image

Google Update niet meer continu in achtergrond

vrijdag 3 juli 2009, 10:49 door Redactie, 4 reacties

Vanwege bezorgdheid bij gebruikers heeft Google de werking van Google Update aangepast, de software die Google Chrome en andere applicaties gebruiken om zichzelf te updaten. Tot voorheen was de updater continu in de achtergrond aanwezig, om op vaste tijden naar updates te zoeken. Hierdoor was het mogelijk om zeer snel belangrijke beveiligingsupdates te verspreiden, maar ook het uitrollen van nieuwe features behoorde tot de mogelijkheden. In de nieuwste versie heeft de zoekgigant de werking aangepast en maakt Google Update voortaan gebruik van de Windows Taakplanner.

"Het eerste goede nieuws is dat je niet langer meer googleupdate.exe in de lijst van processen ziet als je Taakbeheer opent. Het tweede goede nieuws is dat het Google Update team luistert naar gebruikers en continu bezig is om de software te verbeteren", aldus het Google Operating System blog, dat verder opmerkt dat de code van Google Update opensource is en systeembeheerders het programma via de Local Group Policy Editor kunnen uitschakelen.

Reacties (4)
03-07-2009, 13:39 door spatieman
het 3e nieuws.
Het heeft nu een andere naam.
03-07-2009, 14:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-07-2009, 08:33 door Van Hoorne
Onnodige processen? O, jij haalt geen updates op. Heel verstandig. Al dat gedoe met fouten en lekken verbeteren. Toch?
04-07-2009, 12:03 door Anoniem
Ja, of je download ze zodra je het programma start. Ik gebruik google earth heel af en toe, maar toch zat hij constant in de achtergrond te zoeken naar updates. Voor die ene keer per maand dat ik het gebruik download ik de update wel op dat moment zelf wel, ik wil niet de rest van de maand processor kracht eraan verliezen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.