image

China maakt meeste malware

vrijdag 3 juli 2009, 13:19 door Redactie, 4 reacties

Chinezen maken de meeste malware en maar liefst een kwart van alle Chinese websites probeert bezoekers te infecteren, aldus een Chinees beveiligingsbedrijf. KnownSec ontdekt elke dag 100 unieke Trojan downloaders en controleert dagelijks 2 miljoen Chinese websites. Al die informatie over malware verzamelde het in een database en maakt het nu voor de buitenwereld beschikbaar. Net als Google monitort het websites op schadelijke code, alleen vindt het twee keer zoveel malware als de zoekgigant. "Het belang van deze data gaat voorbij als we het alleen voor onszelf houden", aldus CEO Zhao Wei.

Volgens anti-virusbedrijf McAfee kan de hoeveelheid in China ontdekte malware dit jaar zelfs verdubbelen, waarbij het in de meeste gevallen om wachtwoordstelers gaat die inloggegevens van online games proberen te stelen. Verder merkt de virusbestrijder op dat een kwart van alle Chinese websites op dit moment een slechte reputatie heeft omdat ze bezoekers infecteren. In de meeste gevallen gaat het om legitieme websites die gehackt zijn.

Reacties (4)
03-07-2009, 13:35 door spatieman
Goh.
No shit.
Niets nieuws onder de zon.
Ies allemaal voor het comunisme te promoten.


Gewoon china kompleet van de wereld afsnijden.
04-07-2009, 01:09 door Rene V
Ijs is het koudst in de winter!

Dat je het maar ff weet!
04-07-2009, 09:15 door spatieman
maal in de zomel lekkel..

het is wel toevallig dan, dat uitgerekend de overheid daar er niets aan doet.
Maar wel de nodige anti western filters wil instaleren om de chinese burgers voor slechte westerne invloeden te beschermen.
right, wie gelooft wordt zalig en kan vliegen..
06-07-2009, 14:05 door Anoniem
Ach ja, Chinezen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.