image

"Facebook grotere monopolist dan Microsoft"

vrijdag 24 september 2010, 11:55 door Redactie, 9 reacties

Of het nu gaat om Facebook, Twitter of Microsoft, monopolies zijn een broedplaats voor beveiligingsrisico 's, aldus professor Ross Anderson. Sociale netwerken proberen alle acties van hun gebruikers vast te leggen, en vinden daarbij niet alleen bestaande mechanismen zoals e-mail, chat en betaalmethodes opnieuw uit, ze maken ook dezelfde oude fouten.

Anderson, professor security engineering aan de Universiteit van Cambridge, denkt niet dat sociale netwerken gauw de ernstige gaten in hun platformen zullen verhelpen. Grote systemen falen vaak, omdat de drijfveren niet in balans zijn. Als iemand een systeem beschermt terwijl iemand anders de kosten van een incident draagt, dan is de kans groot dat het misgaat.

Monopolie
"Persistent beveiligingsmislukkingen hebben dezelfde oorzaken als marktfalen, en monopolies zijn met name slecht, zeker als de monopolist aansprakelijkheid kan afschuiven, zoals Microsoft doet", merkt Anderson op. In het geval van Facebook zullen de problemen alleen maar groter worden, aangezien de website ook de grootste identity service provider ter wereld worden, waarbij gebruikers hun Facebook profiel gebruiken om op andere websites te reageren.

Anderson acht het zelfs mogelijk dat Facebook gebruikers verder zal insluiten dan nu met Microsoft het geval is. "Mensen willen de sites gebruiken die hun vrienden gebruiken. Als je Facebook niet gebruikt, word je niet voor feestjes uitgenodigd, ontmoet je geen vrouwen, krijg je geen kinderen en sterven je genen uit", aldus de professor die één van studenten aanhaalt.

Reacties (9)
24-09-2010, 13:17 door Anoniem
Als je Facebook niet gebruikt...... sterven je genen uit",

Misschien maar beter ook.
24-09-2010, 15:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-09-2010, 15:33 door Skizmo
Mensen willen de sites gebruiken die hun vrienden gebruiken. Als je Facebook niet gebruikt, word je niet voor feestjes uitgenodigd, ontmoet je geen vrouwen, krijg je geen kinderen en sterven je genen uit
Wat een gelul zeg... Facebook is maar een profile pagina. Meer niet.
24-09-2010, 15:51 door jopiter
Mensen overschatten Facebook wel erg. Met andere woorden, het is een behoorlijke hype. Je kunt ook gaan roepen dat LinkedIn een monopoly is, want anders krijg je geen baan. Om maar een andere website te nemen, en hun niche market.
24-09-2010, 16:06 door Anoniem
Uitsterven zonder Facebook?
Kijk eens aan, bleek de oplossing voor het vraagstuk van de overbevolking toch doodeenvoudig te zijn.
Wel jammer voor die 419-jongens. Zonder Facebook wordt het veel moeilijker om erfgenamen te vinden voor al die steenrijke, kinderloze lui die daar aan de lopende band worden platgereden of met wrakke viegtuigjes uit de lucht komen vallen
24-09-2010, 16:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-09-2010, 21:55 door Anoniem
"Als je Facebook niet gebruikt, word je niet voor feestjes uitgenodigd, ontmoet je geen vrouwen, krijg je geen kinderen en sterven je genen uit" .. Weer een tekst om te huilen,. allemachtig wat kunnen mensen overdrijven. Tenzij je alleen nog maar seks kan hebben via Facebook hoeft niemand zich daar druk om te maken hoor. Vrouwen ontmoet je in de echte wereld
25-09-2010, 10:14 door Dev_Null
Wat een gelul zeg... Facebook is maar een profile pagina. Meer niet.
Voor de nog steeds onbewusten onder ons.. een leuk Facebook filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=KpLNlSKugHw
27-09-2010, 17:22 door Anoniem
Als de mensen wat slimmer worden, wat een twijfelachtige zaak op zich is, sterven die sociale netwerken (lees: oneindige gegevensverzamelaars) vanzelf uit.
Hier komt het er alvast niet op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.