image

BT dumpt omstreden reclamesysteem Phorm

maandag 6 juli 2009, 15:34 door Redactie, 3 reacties

Abonnees van de Britse internetprovider BT vonden het geen goed idee dat hun internetverkeer pakketje voor pakketje werd bekeken om interessante advertenties te kunnen tonen, waarop de ISP het zeer omstreden reclamesysteem Phorm stilletjes heeft gedumpt. Vorig jaar stopte Orange al na klachten, maar BT bleef doorgaan met het testtraject. Phorm gebruikt deep packet inspection om te zien welke sites abonnees bezoeken, om vervolgens op andere pagina's relevante advertenties te tonen.

In 2006 en 2007 organiseerde het samen met BT geheime testen, wat aanleiding voor de Europese Commissie was om een onderzoek in te stellen naar het falen van de Britse regering om de eigen burgers te beschermen. Alle negatieve aandacht en onvrede onder gebruikers, heeft ervoor gezorgd dat BT de "middelen voor andere kansen" inzet. Phorm noemt de beslissing van de provider niet het einde van de wereld, aangezien het nu in 15 andere landen actief is en inmiddels een overeenkomst met de grootste Zuid-Koreaanse provider heeft gesloten.

Reacties (3)
06-07-2009, 16:39 door prikkebeen
Dat hele DPI gebeuren moet gewoon stoppen vind ik. Dit soort dingen worden op dit moment ook in Iran gebruikt om censuur toe te passen met alle gevolgen van dien.
Naast privacy schending is het een kwestie van tijd voordat het elders ook gebruikt gaat worden voor censuur omdat het wel handig is regen terrorisme en kinderporno, de gebruikelijke dooddoeners dus. De volgende stap is bekend lijkt me.
06-07-2009, 17:43 door spatieman
met de juiste plugins kan je alles blokken.
en als de ads door een bedrijf wordt gelevert, zou... jedeze in de hosts kunnen zetten.
07-07-2009, 10:38 door Anoniem
Het gaat er niet om dat het te blokken is maar dat het internet gedrag geanalyseerd wordt. Inbreuk op je privatie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.