image

Microsoft dicht zero-day lekken in Windows

vrijdag 10 juli 2009, 09:21 door Redactie, 3 reacties

Microsoft zal aanstaande dinsdag twee zero-day lekken in Windows dichten die hackers op dit moment actief misbruiken voor het infecteren van Windows systemen. Van de zes Security Bulletins die op patchdinsdag verschijnen is er eentje voor het DirectX-lek dat al sinds eind mei bij "beperkte aanvallen" wordt ingezet. De tweede belangrijke update is voor de kwetsbaarheid in het Microsoft Video ActiveX Control. Het lek was al sinds vorig jaar bij Microsoft bekend, maar is inmiddels ook door cybercriminelen ontdekt. Volgens Roger Thompson van AVG is deze kwetsbaarheid in potentie gevaarlijker dan het lek dat de Conficker worm misbruikte.

Rond de klok
Ondanks dat de aanvallen pas sinds 6 juli plaatsvinden, gaat het de softwaregigant waarschijnlijk toch lukken om op tijd een patch uit te brengen. "Onze engineering teams werken rond de klok aan een update voor het Microsoft Video ActiveX Control-lek en we denken dat ze een update van voldoende kwaliteit op tijd klaar krijgen die tegen het lek bescherming biedt", aldus Jerry Bryant van het Microsoft Security Response Center.

In de tussentijd adviseert Microsoft om de "Fix-it" oplossing toe te passen. De overige Security Bulletins zijn voor Windows, Office, Virtual PC, Virtual Server en ISA Server. De updates zijn vanaf 14 juli te downloaden.

Reacties (3)
10-07-2009, 11:23 door Anoniem
"Het lek was al sinds vorig jaar bij Microsoft bekend, maar is inmiddels ook door cybercriminelen ontdekt. Volgens Roger Thompson van AVG is deze kwetsbaarheid in potentie gevaarlijker dan het lek dat de Conficker worm misbruikte. Ondanks dat de aanvallen pas sinds 6 juli plaatsvinden, gaat het de softwaregigant waarschijnlijk toch lukken om op tijd een patch uit te brengen."

Op tijd??
Microsoft heeft dus een jaar de tijd gehad om het lek te patchen; ik vraag me dan af hoeveel meer bij MS bekende ernstige lekken er nog in de software zitten..
10-07-2009, 13:08 door spatieman
genoeg die het daglicht eigenlijk niet mogen zien.
10-07-2009, 15:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.