image

Schneier: Chrome OS in potentie superveilig

maandag 13 juli 2009, 12:33 door Redactie, 9 reacties

In eerste instantie noemde beveiligingsgoeroe de claim van Google dat het nieuwe Chrome OS virusvrij zou zijn nog idioot, maar die uitspraak is deels uit zijn verband getrokken, zo laat hij nu weten. Schneier reageerde op wat de journalist hem via de telefoon vertelde, zonder eerst de bewering van Google zelf te hebben gezien. Hij verwijst naar het onderzoek van Fred Cohen, die in 1986 al aantoonde dat het onmogelijk was om een perfecte virusscanner te maken. "Om het samenvatten, er is veel wat je in een besturingssysteem kunt doen om de dreiging van virussen en andere malware te beperken." De beveiligingsgoeroe merkt op dat als het Chrome OS team van "scratch" begint en security serieus in alle fasen van ontwerp tot ontwikkeling meeneemt, het in potentie superveilig is. "Maar ik weet niet of ze dat hebben gedaan."

Mindset
Critici zijn van mening dat het nog jaren duurt voordat Google een concurrent van Windows is. "Het vereist een andere mindset om naar Chrome OS als primair besturingssysteem over te stappen", schrijft TechWhack. Bijna alle applicaties zouden via het web draaien. Daardoor zullen de meeste mensen het waarschijnlijk niet voor hun primaire PC of laptop gebruiken, maar voor andere apparaten. "Het vervangen van Windows is voor de meeste gebruikers een vergezocht idee. Dit is al bewezen door de beperkte populariteit van apparaten met Linux."

Slate verzamelde vijf redenen waarom het Chrome OS zelfs gedoemd is te mislukken. Wederom noemen ze Linux als struikelblok, maar ook dat gebruikers nog niet klaar zijn om alles via het internet te doen. Verder wordt Microsoft een "formidabele tegenstander" genoemd en gaat Google vaak de fout in, zoals met Knol en Orkut. De laatste reden is dat Chrome OS zakelijk gezien nergens op slaat. Slate denkt dan ook dat Google als enige reden heeft om in het vaarwater van Microsoft te gaan zitten.

Reacties (9)
13-07-2009, 13:02 door jaapd
"De beperkte populariteit van apparaten met Linux" Nou ja, als je maar niet verteld dat er Linux in zit gaat het prima, zie bijvoorbeeld de tomtom.
13-07-2009, 13:20 door Anoniem
"Schneier: Chrome OS in potentie superveilig"

Ieder produkt is 'in potentie' superveilig.
13-07-2009, 13:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-07-2009, 13:39 door Anoniem
Door Anoniem: "Schneier: Chrome OS in potentie superveilig"

Ieder produkt is 'in potentie' superveilig.

Nu moet ook jij niet de woorden uit zijn verband rukken. Vrij vertaald zouden Schneiers woorden zijn: "ieder product dat van "scratch" begint en security serieus in alle fasen van ontwerp tot ontwikkeling meeneemt is in potentie een superveilig produkt "

En dat klopt, al zou ik het woord 'superveilig' wel hebben vervangen door 'optimaal veilig'.
13-07-2009, 14:40 door spatieman
zolang het OS NIET aan internet wordt gehangen, is het inderdaad superveilig.
totdat het internet ruikt, en h@x0rs het ding uiteen halen om te kijken naar de bugs en co.

zal 2 dagen duren, daarna zullen de lekken wel komen.
13-07-2009, 15:59 door Anoniem
Bijna alle applicaties zouden via het web draaien.
Dan kan het dus nooit superveilig zijn..
14-07-2009, 06:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-07-2009, 11:21 door Anoniem
Bruce is in potentie beveiligingsgoeroe.
16-08-2009, 22:43 door Anoniem
Chrome OS is eigenlijk ´just another linux distro'...
Het is in potentie dus net zo veilig als de andere Linux distro's.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.