image

Google Health gaat wilsverklaring uploaden

vrijdag 17 juli 2009, 16:52 door Redactie, 4 reacties

Google heeft de eigen tegenhanger van het Elektronisch Patiënten Dossier voorzien van een functie zodat gebruikers eenvoudig gescande medische documenten kunnen uploaden. Op deze manier is het voor gebruikers met een Google Health profiel mogelijk om hun documenten veilig op te slaan en te delen, aldus de zoekgigant. Eén van de belangrijkste documenten die men kan uploaden en delen is een wilsverklaring. "De beslissing om een wilsverklaring te tekenen is zowel belangrijk als persoonlijk, en Google Health maakt het nu net wat gemakkelijker", zegt program manager Julie Wilner.

In Amerika werkt Google Health samen met een aanbieder van wilsverklaringen. Het bedrijf biedt een gratis te downloaden formulier aan. Google Health gebruikers kunnen het formulier invullen, onderteken en aan hun profiel toevoegen. "We hopen op een dag papier achter ons te laten, maar tot dan helpt Google Health je met de elektronische opslag van je medische gegevens, waaronder je wilsverklaring, op een veilige plek."

Reacties (4)
17-07-2009, 18:09 door Anoniem
Dus een handtekening en inlogegevens zijn genoeg om een wilsverklaring van iemand up te loaden?
17-07-2009, 23:03 door Anoniem
En je krijgt natuurlijk bijpassende reclame toegediend!

Ik heb al niet zo veel vertrouwen in de overheid op het gebied van opslag van gevoelige gegevens, maar de commercie vertrouw ik nog minder op dit punt. En ik vertrouw het al helemaal niet als het (zogenaamd) gratis is. In feite verkoop je dan je ziel.
18-07-2009, 10:38 door TD-er
Door Anoniem: Dus een handtekening en inlogegevens zijn genoeg om een wilsverklaring van iemand up te loaden?
Of in te zien.
18-07-2009, 11:00 door spatieman
vooral die laatste zin.
op een veilige plek.
WAAR iedere internetter kan zien wie wat welke ziektes en medicamenten gebruikt.

mischien wel handig voor als je dat ene meisje maar al te graag plat wil leggen, om te zien of ze geen soa hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.