image

Whitelist van goedgekeurde virusscanners

maandag 20 juli 2009, 09:38 door Redactie, 3 reacties

Voor veel consumenten is het lastig om een nep-virusscanner te herkennen, daarom heeft een samenwerkingsverband van anti-virusbedrijven een lijst met goedgekeurde programma's online gezet. Het Common Computing Security Standards Forum (CCSS) is een organisatie die in maart van dit jaar door Comodo werd opgericht. Van de 35 anti-virusbedrijven op de whitelist, steunen er slechts 12 het CCSS forum, zoals Kaspersky Lab, Panda en F-Secure. Symantec, Trend Micro en McAfee ontbreken op de lijst.

"Dit is geen volledige lijst van alle beveiligingssoftware, maar het dient als beginpunt om het verschil tussen legitieme bescherming en virussen of vermomde ransomware te herkennen." Tevens plaatste het forum een overzicht online van virusscanners die met elkaar conflicteren.

Reacties (3)
20-07-2009, 09:54 door Anoniem
maar hopen dat we straks geen whitelist van samenwerkingsverbanden van anit-virusbedrijven nodig zullen hebben... het lijkt me handiger een lijst te laten maken door een onafhankelijke partij in plaats van fabrikanten die zichzelf alvast op de lijst geplaatst hebben.
20-07-2009, 09:55 door Anoniem
Zeer sterk initiatief. Nu maar hopen dat deze lijst ook terecht komt bij de consumenten.
20-07-2009, 12:50 door Anoniem
De ledenlijst laat zien dat het vooral de voormalige communistische landen zijn die zich verenigd hebben, het Roemeense Comodo voorop. Je kunt voorspellen dat de belangstelling bij de Westerse leveranciers niet zo groot zal zijn. Ook omdat er al bestaande organisaties zijn die voor een deel hetzelfde doen.

De compatibiliteitmatrix is leeg behalve voor Comodo zelf. Je kunt ook te snel met iets naar buiten komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.