image

Waarschuwingsdienst krijgt facelift

woensdag 16 juni 2010, 00:55 door Redactie, 11 reacties

De Waarschuwingsdienst heeft een nieuwe lay-out, vormgeving en inhoud gekregen om Nederlandse burgers beter voor de gevaren op internet te waarschuwen. De in 2002 opgerichte dienst is onderdeel van Govcert.nl, dat op haar beurt overheidsinstanties over actuele dreigingen inlicht. Sinds de oprichting informeert de Waarschuwingsdienst 66.000 leden via e-mail en sms over voornamelijk beveiligingslekken.

Bezoekers
"Het huidige aantal is weliswaar mooi, maar ook al jaren stabiel. Dat terwijl de risico's en de ernst van internetcriminaliteit toeneemt. Ons streven is daarom om het aantal leden, maar meer nog het aantal bezoekers, te verhogen", aldus een woordvoerder tegenover Security.nl.

Volgens Govcert was een nieuwe, gebruikersvriendelijke versie van de Waarschuwingsdienst al een tijdje nodig. "De huidige site is technischer dan nodig en tevens wilden we dat de site overzichtelijker werd." Verder is er nu meer ruimte voor actualiteit en bestaat de mogelijkheid om een blog te beginnen.

Reacties (11)
16-06-2010, 07:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-06-2010, 09:01 door Anoniem
Ik 'check' de s achter http... die staat er wel/niet. En nu??
Precies, ik weet heel goed wat dit allemaal betekend en wat de implicaties zijn, maar wat dan? Een contactformulier zonder https. tja, ik wil toch met ze in contact treden, dus dan toch maar doen. Voorbeelden: Zilveren Kruis, Hypotheker, veel CustHelp implementaties enz.
16-06-2010, 09:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-06-2010, 10:10 door Anoniem
http://security.nl/artikel/30361/1/Waarschuwingsdienst_krijgt_facelift.html

Staat een S na de HTTP, dus deze site is veilig!!!

ASL
16-06-2010, 10:34 door Dev_Null
"Waarschuwingsdienst"....(dijkbewaking, terrorisme-coordinator, belastingdienst)
Krijgt u ook dat unheimische gevoel van "gaat u maar rustig slapen, wij waken wel over u?" en we waarschuwen u als we het zelf weer uit de klauwen hebben laten lopen?

Ik vind dit initiatief een gemiste kans, verspilde moeite van belasting-geld door de overheid. Hierdoor word weer de illusie aangewakkerd dat er "een overheid" de zaken voor je in de gaten houd. (niets is minder waar)
Mijn inziens kunnen ze beter die websites vullen met:
- Gratis basis computerkunde kennis
- Makkelijk en voor IEDEREEN duidelijk leesbare HOW-To's (en niet die bagger die er nu staat)

Hierdoor kan "de overheid":
- Toch de "voortrekkersrol" als overheid blijven vervullen en,
- Ze bevorderen ze - door heldere overdracht van computerkennis de ZELFSTANDIGHEID van den burgers van dit landje....

In plaats van het verspreiden van cyber-paniek-zaaiende nieuwsberichten die ze zelf ook weer ergens vandaan ge kopied and paste hebben.


Aan de andere kant blaten ze via postbus 51 spotjes "Veilig Internetten heb je zelf in de hand??
16-06-2010, 11:03 door Preddie
Door Dev_Null: "Waarschuwingsdienst"....(dijkbewaking, terrorisme-coordinator, belastingdienst)
Krijgt u ook dat unheimische gevoel van "gaat u maar rustig slapen, wij waken wel over u?" en we waarschuwen u als we het zelf weer uit de klauwen hebben laten lopen?

Aan de andere kant blaten ze via postbus 51 spotjes "Veilig Internetten heb je zelf in de hand??


1 tegen 0 voor Dev_Null. De overheid beperkt zich in een aantal kwaliteiten:

- het scheppen van illusies
- het voorliegen van de burger
- het verkwanselen van ons belastinggeld
16-06-2010, 11:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-06-2010, 13:39 door Anoniem
De site is er inderdaad sterk op vooruit gegaan. De vorige - ongetwijfeld goed bedoeld - zag er een beetje kwajongens-achtig uit.

+1 voor de waarschuwingsdienst.

Voor degenen die commentaar hebben op inhoud, heb je die doorgegeven aan de waarschuwingsdienst? Ik denk niet dat gedachten lezen al in hun repertoire zit.
16-06-2010, 16:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-06-2010, 18:16 door Anoniem
@dev_null: op alles is natuurlijk commentaar te leveren als het je niet aan staat, maar doe het dan wel met een beetje goede onderbouwing. Ik bedoel: piepen dat de overheid niets doet met die waarschuwingdienst is hetzelfde als roepen dat er geen politie is die je waarschuwt als dat op de openbare weg moet. Ja, natuurlijk kan het altijd beter maar met 17 miljoen mensen kan je niet verwachten dat ze alle software in de gaten houden en je zelf geen verantwoordelijkheid hoeft te hebben. Of ben jij anders bereid om daar even wat meer belasting aan bij te dragen? Als die waarschuwingsdienst er niet was geweest had er ook commentaar geweest, zo van de overheid doet geen barst. Feit is dat een groot deel van Nederland zich niet bewust wil zijn van eigen verantwoordelijkheid. Het is jammer dat de waarschuwingsdienst niet gekoppeld zit aan het luchtalarm. Zou ieder een stuk bewuster maken van de situatie en heel wat gejammer voorkomen.
16-06-2010, 23:45 door Anoniem
@anoniem 18:16
zeker medewerker van de Waarschuwingsdienst?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.