image

Vista geeft vals alarm over virusscanners

woensdag 22 juli 2009, 10:24 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft bevestigd dat Windows Vista Service Pack 1 in sommige gevallen onterecht waarschuwt dat de geïnstalleerde virusscanner niet compatible is. De oorzaak hiervan is nog onbekend en Microsoft is dan ook bezig met een onderzoek. Wel is duidelijk dat het probleem alleen betrekking op de waarschuwing van het Windows Security Center heeft en er geen gevolgen voor de bescherming van het besturingssysteem zijn. De virusscanner blijft ondanks de melding gewoon werken.

Reacties (3)
22-07-2009, 10:41 door Anoniem
Ik dacht dat we tegenwoordig al met Service Pack 2 werkten! Dat lijktr mij wel zo veilig.

Enige tijd terug was er trouwens al sprake van dat Microsoft aanpassingen had gedaan in de interface met virusscanprogramma's. Zo langzamerhand zouden deze programma's daar toch wel aan "gewend" moeten zijn.
22-07-2009, 11:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-07-2009, 12:15 door Anoniem
Door Peter V: Nou, moet je hier eens komen kijken. SP1 kon tot op de dag van vandaag niet geinstalleerd worden op mijn systeem.[/quote]
Heb je de foutmelding daarvoor al eens nagelopen? Meestal gaat een installatie fout met een duidelijke reden, b.v. onvoldoende schijfruimte. Maar er is een issue met SP1 bekend, dat je een bepaalde patch moet terugdraaien om SP1 te installeren. Heb ik ook gehad en daarna liep alles als een trein..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.