image

Iran voert bewaarplicht van 3 maanden in

woensdag 22 juli 2009, 11:43 door Redactie, 3 reacties

Net als in Nederland gaat Iran de verkeersgegevens van internetgebruikers monitoren en opslaan. Het dictatoriale regime hanteert daarbij een termijn die korter is dan in Nederland. Volgens een Iraanse krant moet de wet cybercriminaliteit bestrijden zodat internetgebruikers op een veiligere manier kunnen surfen. Naast het afkondigen van de bewaarplicht zijn er ook strafmaatregelen voor "illegale activiteiten" in cyberspace afgekondigd.

De bewaarplicht, die verder gaat dan in Nederland, stelt dat internetproviders alle gegevens van en naar hun abonnees voor een periode van 3 maanden moeten bewaren. President Mahmoud Ahmadinejad heeft de wet al goedgekeurd, maar tegenstanders zijn bang dat de regering die gaat gebruiken om kritische geluiden in de kiem te smoren.

Reacties (3)
22-07-2009, 12:07 door Anoniem
Gelukkig heb ik mijn vriend(in) in Iran al uitgelegd, hoe dit te omzeilen is..... dat was sowieso jaren geleden al noodzakelijk, aangezien het voor een gescheiden vrouw verboden is zich men mannen in te laten die geen familie van haar zijn.
Dat is de Islam, zij is echter een moderne vrouw met o.a. een universitaire opleiding.
22-07-2009, 13:07 door Anoniem
Tja, ondemocratische staten volgen elkaar op ;-)
22-07-2009, 13:20 door spatieman
3 maanden, kort genoeg om iedereen tegen de muur te zetten daar.
raar land..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.