image

Helft security professionals niet blij met baan

vrijdag 24 juli 2009, 11:37 door Redactie, 13 reacties

De helft van de security professionals is niet tevreden met het werk dat ze doen, ook al betaalt het goed, uitdagingen ontbreken. De resultaten van het onderzoek onder 900 beveiligers laat zien dat de helft niet blij is met de huidige baan en 57% vindt het werk niet uitdagend genoeg. De onderzoekers waren verrast over het hoge aantal ontevreden professionals. Slechts 27% is tevreden en 21% is meer dan content. "Mensen in de security zijn meestal gepassioneerd over wat ze doen. Je zou niet denken dat in een vooruitstrevende industrie één op de twee niet blij is, dat liet me schrikken", zegt beveiligingsexpert Mike Murray die bij het uitvoeren van het onderzoek hielp.

Volgens Murray is salaris niet het probleem, aangezien 45% van de ondervraagde Amerikaanse security professionals meer dan 100.000 dollar per jaar verdient. "Het is duidelijk dat ze goed betaald worden", zegt Lee Kushner, die ook bij het onderzoek betrokken was. Geld is volgens hem niet de voornaamste drijfveer. 37% kiest een nieuwe baan om dichter bij het "carrière doel" te komen, terwijl 30% nieuwe vaardigheden wil leren, 22% wil de kwaliteit van leven verbeteren en 10% gaat voor een hoger salaris. "Het feit dat geld pas op de vierde plek komt was vrij interessant", gaat Kushner verder. Volgens hem is salaris altijd één van de drie redenen waarom iemand voor een nieuwe baan kiest.

Carrière
En ook security pro's kiezen regelmatig een nieuwe werkgever. 34% doet dit elke twee tot drie jaar, terwijl 31% na vier of vijf jaar de overstap maakt. 32% gaat pas na zes jaar weg. "Eenderde verlaat hun werkgever binnen twee a drie jaar. Dat beschadigt het vertrouwen, dus denken werkgevers op korte-termijn. Dat schept een houding waar werkgevers steeds minder in hun personeel willen investeren, omdat ze het gevoel hebben dat die vaardigheden leren en opdoen om vervolgens te vertrekken."

Kushner merkt op dat het onderzoek laat zien dat security professionals voor zichzelf geen duidelijk carrièrepad opstellen. "Dat leidt meestal tot ongelukkigheid en je komt op een plek terecht die je niet echt leuk vindt."

Reacties (13)
24-07-2009, 12:17 door SirDice
De helft van de security professionals is niet tevreden met het werk dat ze doen, ook al betaalt het goed, uitdagingen ontbreken.
Inderdaad... Daarom ben ik maar even wat anders gaan doen. Het security werk wat ik deed was nogal saai..
24-07-2009, 12:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-07-2009, 13:06 door Anoniem
Door Jos Visser: Wat een flutverhaal. Het is natuurlijk altijd 50%! Als je een security professional tegenkomt dan zijn er grosso modo maar twee mogelijkheden: Of hij is tevreden, of niet. Ergo de kans is altijd 0.5 == 50% == de helft. Niets nieuws onder de zon dus....

Misschien moet je je eens verdiepen in statistiek. Als je 100 mensen interviewt over hoe ze het weer vinden en het is 25 graden, licht bewolkt en niet te warm maa rook niet te frist dan zul je geen 50% krijgen die zegt "het is kutweer".

Dat er 2 keuze mogelijkheden zijn betekent niet dat de ondervraagden evenredig verdeeld zullen zijn over die mogelijkheden.
24-07-2009, 13:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-07-2009, 13:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-07-2009, 13:43 door Anoniem
Zojuist vernomen dat het tijd voor opslag is ;-)
24-07-2009, 14:31 door Anoniem
Ik herken als security-pofessional ook dit signaal. In de alledaagse praktijk ben je vaak bezig met het lezen van dikke pakke papier over hoe goed bedrijven en afdeling hun security (op papier) in orde hebben. Controles door externe partijen is ook grotendeels een papieren tijger. Gesprekken met klanten gaan ook over standaarden, certificaten en rapporten. Het echte spannende werk waarbij je met het voorkomen van bedreigingen, detecteren, corrigeren en repressieve zaken te maken hebt is doorgaans erg gering:operationeel werk!?

Het hoger management wil dat zo nu eenmaal hebben/zien en is vaak wars voor de echte bedreigingen voor hun bedrijf; ze moesten eens weten. Mar op de thuis-systemen worden ze er volop mee geconfronteerd en dan wordt het vanzelf duidelijker.

Security-functie is te vaak nog steeds een kostenpost en geen adequaat hulpmiddel, net zoals een boekhouder of directeur dat ook is voor de business.

Met de toenemende cybercriminaliteit wordt dat hopelijk in meer perspectief gezein en worden security-professionals als echte profs gezien en niet als amateurspelers die soms met de directie mogen mee-'genieten'.

In mijn ogen is ICT-security een van de meest complexe, brede en diepgaande vakgebieden maar wordt dat door de immense hoeveelheid materie juist maar steeds van tafel gehouden/geveegd; jammer.

Ik heb zelf ook nog steeds een passie voor ICT-security en ben benieuwd of/wanneer de markt in NL omslaat.

JH
24-07-2009, 15:14 door Bill Torvalds
Door Spirit:
Door SirDice:
De helft van de security professionals is niet tevreden met het werk dat ze doen, ook al betaalt het goed, uitdagingen ontbreken.
Inderdaad... Daarom ben ik maar even wat anders gaan doen. Het security werk wat ik deed was nogal saai..
Je snapt natuurlijk wel, dat we nu erg benieuwd zijn naar wat je nu onder ogen bevind.

Hij werkt in het geheim voor de AIVD/NSA, het is toch veel spannender om als een james bond rond te lopen geen dag is voorspelbaar.
24-07-2009, 16:23 door SirDice
Hahaha... Nee, zo spannend is het nu ook weer niet. Hoewel... Als ik m'n werk niet goed doe kunnen ongeveer 2000 netwerk beheerders hun werk niet meer fatsoenlijk doen. Mijn werk betreft ongeveer 75 unix servers, 25 windows servers en heeeeel veeeel perl code. De code wordt aangeleverd door onze ontwikkelaars en ik controleer deze en zet het in productie. Deze code houdt een kleine 12000 routers en switches verspreid over heel de wereld in bedwang.
25-07-2009, 12:26 door Anoniem
"Wat een flutverhaal. Het is natuurlijk altijd 50%! Als je een security professional tegenkomt dan zijn er grosso modo maar twee mogelijkheden: Of hij is tevreden, of niet. "

Bij de staatsloterij heb je zeker ook 50% om te winnen. Immers zijn er twee mogelijkheden; ofwel je wint, ofwel je wint niet.
26-07-2009, 12:20 door Skizmo
Helft security professionals zijn dombo's omdat ze werk doen wat ze niet leuk vinden
ftfy.
27-07-2009, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: "Wat een flutverhaal. Het is natuurlijk altijd 50%! Als je een security professional tegenkomt dan zijn er grosso modo maar twee mogelijkheden: Of hij is tevreden, of niet. "

Bij de staatsloterij heb je zeker ook 50% om te winnen. Immers zijn er twee mogelijkheden; ofwel je wint, ofwel je wint niet.
Ja, en de kans dat je met een dobbelsteen 6 gooit is ook 50%.....
27-07-2009, 21:24 door monica8
Echte security professionals verdienen minimaal 3 keer de balkenende norm en hebben invloed op beleid, normen en de uitvoering, (ze zijn tevreden) Het gaat hierover security personeel in dienst van beslissers die geen kaas van security hebben gegeten. Wel professionals die voldoen aan normen, maar geen experts. (ze zijn nogal logisch ontevreden)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.