image

Cyberaanval bedreiging voor Olympische Spelen

zondag 26 juli 2009, 14:47 door Redactie, 2 reacties

De Olympische Spelen in Londen beginnen pas over drie jaar, maar de Britse regering heeft een plan uitgevaardigd waarin staat dat de organisatie op terroristische en cyberaanvallen voorbereid is. Het ticketsysteem, vervoersnetwerk, hotelboekingen alsmede de beveiliging zouden een potentieel doelwit zijn. Er wordt zelfs rekening mee gehouden om vliegtuigen om te leiden en zo het luchtruim rond de stadions tegen terroristische aanvallen te beschermen.

"Er is op dit moment geen bewijs voor een terroristische dreiging voor de Olympische Spelen", aldus een functionaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Die merkt op dat als het evenement dichterbij komt, dat misschien kan veranderen. Ook de politiecommissaris houdt rekening met een terroristische dreiging, maar laat weten dat Groot-Brittannië een "lange geschiedenis heeft in het bieden van veilige sportevenementen." Voor de beveiliging van de Spelen is 700 miljoen euro beschikbaar gemaakt. Mocht de dreiging toenemen, dan kan dat bedrag verhoogd worden.

Reacties (2)
26-07-2009, 15:56 door spatieman
nee geen bedreiging.
maar de spambot runs die mallware proberen te instaleren zullen tot die tijd voledig op vollesnelheid draaien
27-07-2009, 00:50 door prikkebeen
Wat ik wel een dreiging vind zijn virussen e.d. Het lijkt me dan ook zinvol om een multi-platform omgeving te creëren zodat niet een enkel virus of bug de boel op zijn rug doet belanden. Het zou, in ieder geval voor Engeland, niet de eerste keer zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.