image

Nep-virusscanner infecteert 35 miljoen PC's per maand

donderdag 30 juli 2009, 15:21 door Redactie, 5 reacties

Steeds meer mensen trappen in de werking van nep-virusscanners, waardoor de makers van dit soort 'scareware' maandelijks tientallen miljoenen euro's verdienen. "Een groeiend aantal mensen voelt zich thuis op het internet en denkt dat ze dit soort belangrijke security beslissingen zelf kunnen maken, zonder dat ze hun ervaren kleinzoon hoeven te bellen", aldus Sean-Paul Correll van Panda Security. Volgens de 'security evangelist' hoeven virusschrijvers niet meer de gegevens van gebruikers te stelen om toch binnen te lopen. Daar komt bij dat legitieme virusscanners er niet in slagen alle varianten te herkennen. "Anti-virusbedrijven moeten toegeven dat de industrie niet eens in de buurt komt om dit gevecht te winnen."

De Spaanse virusbestrijder detecteerde in heel 2008 55.000 nep-virusscanners. Het verwacht dat het tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar meer dan 637.000 exemplaren heeft gedetecteerd. Bij elkaar worden elke maand 35 miljoen PC's besmet, wat 3,5% van alle computers ter wereld is. Niet alle eigenaren van een geïnfecteerde machine gaan tot aanschaf over, toch verdienen criminelen 25 miljoen euro per maand, zo staat in een rapport van het anti-virusbedrijf. Een gemiddelde nep-virusscanner kost tussen de 30 en 60 euro. "Ze verdienen enorm veel geld", aldus Correll. AntiVirus 2009 is met een aandeel van 16% de meest voorkomende nep-virusscanner.

Reacties (5)
30-07-2009, 16:19 door Anoniem
leuk & intressant rapport...
30-07-2009, 20:17 door Anoniem
Waar kun je AntiVirus 2009 downloaden ? Ik heb ook een anti-virus programma nodig !
30-07-2009, 22:45 door spatieman
op eens weet je het.
je wordt internet krimineel.
if you cant beat them.
join them.
31-07-2009, 23:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-01-2010, 23:31 door Anoniem
Heb ook regelmatig last van zo'n nep virus scanner,Total PC Defender genaamd.Hij vertraagt eerst je systeem en dan installeerd hij zich zelf en krijg je de melding New Virus Found.Dan blokkeerd hij vervolgens je taakplanner en daarna je gehele bureaublad.
Installeer zo snel mogelijk Spy Hunter via www.totalpcdefender.nl(heb ik via Google,is veilig),die zoekt uit waar de echte geinfecteerde bestanden en sleutels in het register zitten).Via Spyhunter kun je niks verwijderen,of je moet het aanschaffen).
Het is echt een hardnekkig Trojaans Paard,hou je pc dus goed in de gaten en laat je virusscan dagelijks op je computer los,met als de Spy hunter.Tevens heb ik via Microsoft.com een hulp gedownload die alle schadelijke bestanden verwijdert.
Deze informatie is uit eigen ervaring,helaas.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.