image

Onderzoeker moet Conficker presentatie annuleren

vrijdag 31 juli 2009, 09:08 door Redactie, 4 reacties

Een nog onbekende opsporingsdienst heeft een onderzoeker onder druk gezet om zijn presentatie over de Conficker worm te annuleren. Mikko Hypponen, hoofdonderzoeker bij het Finse anti-virusbedrijf F-Secure, wilde tijdens de Black Hat conferentie een lezing geven over de afkomst en motieven van de bende achter de grootste wormuitbraak van de afgelopen jaren. "Er werd mij vanwege een lopend onderzoek gevraagd de presentatie niet te geven." De onderzoeker wilde niet zeggen wie en waarom hem werd gevraagd de presentatie te annuleren.

Het verbieden van lezingen van beveiligingsonderzoekers is een terugkerend fenomeen. Onlangs snoerde Juniper nog een onderzoeker de mond die een probleem met geldautomaten wilde aantonen. Hierdoor kon hij gratis geld pinnen. En ook een presentatie over een lek in Apple's encryptie mocht uiteindelijk niet doorgaan.

Reacties (4)
31-07-2009, 09:56 door Anoniem
dat na zoveel tijd men nog niet in de gaten zou hebben wie achter die worm zit is weinig waarschijnlijk.

het lijkt mij aannemelijk dat iemand van een recherche team dit vraagt
en we binnen enkele maanden een doorbraak mogen verwachten...
31-07-2009, 10:16 door Anoniem
Geen slapende honden wakker maken,of is dit gezicht verlies?
31-07-2009, 10:42 door spatieman
duidelijk toch.
conficker is overheidsspyware die gestolen is worden.....
31-07-2009, 10:48 door Anoniem
Er werd mij vanwege een lopend onderzoek gevraagd de presentatie niet te geven." De onderzoeker wilde niet zeggen wie en waarom hem werd gevraagd de presentatie te annuleren.

Ook niet een beetje tegenstrijdig. Hij geeft een reden, 'vanwege een lopend onderzoek' en daar wordt achter geschreven dat hij niet wil zeggen waarom..

In verband met een lopend onderzoek dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.