image

Google helpt Twitter met filteren kwaadaardige links

dinsdag 4 augustus 2009, 11:45 door Redactie, 3 reacties

Net als andere populaire sociale netwerken gaat ook Twitter gebukt onder phishingaanvallen, wormen en kwaadaardige links, maar Google's blacklist moet daar verandering in brengen. Voortaan worden alle links via de Google Safe Browsing API gecontroleerd. Gebruikers die een kwaadaardige link versturen worden nu gewaarschuwd. Toch werkt de dienst nog niet naar wens. Door het gebruik van verkortingsdiensten zoals Tinyurl en Bit.ly, is het vrij eenvoudig het filter te omzeilen. Daarnaast worden bekende websites zonder http en www niet opgemerkt.

Bit.ly hanteert inmiddels een eigen database om kwaadaardige links te filteren. De dienst wordt voor 54% van de verkorte links gebruikt, veel meer dan de 7,5% van Tinyurl. "Met macht komt ook verantwoordelijkheid. Als deze dienst gehackt wordt, betekent dat meer dan de helft van de URLs die op Twitter rondgaan, gevaar lopen. Met security in het achterhoofd, zou ik veel blijer zijn als er een gelijke verdeling tussen de verkortingsdiensten plaatsvindt, in plaats van zo'n duidelijke leider", zegt Stefan Tanase van virusbestrijder Kaspersky Lab.

Reacties (3)
04-08-2009, 13:31 door spatieman
hear hear..
04-08-2009, 19:13 door Anoniem
Het is trend om kwaadaardig links te kopelen aan Twitter account. In Twitter wordt je vaak door gelinkt naar zo dienst waar je URL's kan opgeven, nu weet je niet meer welke link je van te voor gaat bezoeken.
04-08-2009, 19:29 door Van Hoorne
Google? Lekker objectief dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.