image

Amerikaanse leger verbiedt Twitter, Facebook en MySpace

woensdag 5 augustus 2009, 09:32 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse leger heeft per direct sociale netwerksites zoals Twitter, Facebook en MySpace voor Mariniers verboden. Volgens de aankondiging die de Mariniers ontvingen, vormen dit soort sites een plek voor kwaadwillenden en bestaat het risico dat informatie in handen van de vijand komt. "De aard van sociale netwerksites vergroot de kans op misbruik en aanvallen, stelt onnodig informatie bloot aan tegenstanders en vormt een eenvoudig kanaal voor het lekken van informatie, waardoor operationele beveiliging, communicatiebeveiliging en personeel een groter risico lopen."

Het verbod komt na een waarschuwing van het Amerikaanse Strategische Commando, dat binnen het gehele Ministerie van Defensie het gebruik van Web 2.0 sites vanwege beveiligingsproblemen wilde verbieden. "De werking van sociale netwerksites is nooit ontworpen voor beveiliging en filtering. Ze maken het veel te gemakkelijk voor mensen met slechte bedoelingen om kwaadaardige code naar nietsvermoedende gebruikers te sturen", aldus een bron binnen het Strategische Commando, dat verantwoordelijk is voor het beveiligen van het militaire informatienetwerk.

Reacties (3)
05-08-2009, 16:25 door Anoniem
Het is ook verstandig voor de amerikaanse leger om de vrouwen en hun kinderen van de Mariniers teverbieden foto's upload van hun vader in uniform. Wij je kinderen en je familie op het gevaar, er schuild zeker gevaar op het internet.
06-08-2009, 07:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-08-2009, 12:23 door spatieman
we can make nukes.
but we CANT secure our computers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.