Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

error 22 melding

05-08-2009, 13:13 door Anoniem, 18 reacties
nadat ik een partitie waarop een oude ubuntuversie stond en had verwijderd,kreeg ik een error 22 melding bij het opstarten.ik heb toen een live cd van een ubuntu geprobeerd om bij mn bestanden te komen en dat lukte ook,maar nadat ik die pc had uitgedaan om op een andere oudere pc te googlen wat dat allemaal nou betekende (blijkt dus dat mn grubdualloader weg was,maar niet mn windowspartities)en ik de betreffende pc weer aan wilde doen na een paar uurtjes,was mn pc helemaal ineens niet meer te starten!
mn monitor kreeg ook helemaal geen signaal meer.het leek wel of in de bios de bootsequence veranderd is van cdrom naar hdd.
om toch maar bij mn bios proberen te komen,ik had er een wachtwoord tijd geleden ingezet,maar ben die vergeten,heb ik de biosbatterij eruitgehaald en na half uurtje weer erin gedaan,maar was weer geen start mogelijk. bleek wel dat batterij bijna leeg was, pc is bijna anderhalf jaar oud..heb nieuwe knoopcel erin gedaan en zelfs ook de dipswitch 15 seconden verplaatst en weer teruggezet maar alles mocht niet baten tot nu toe en nu wacht ik maar een paar dagen voordat de knoopcel er weer ingaat.
weet iemand een oplossing hiervoor? zou het ook aan de hdd kunnen liggen die kapot is of zo? of moet ik een hele nieuwe mb kopen en als mn pc het weer doet hoe kan ik de wachtwoord verwijderen of resetten?
het is een asus aspire m1100 amd athlon 64 x2 4400 pc van dus anderhalf jaar oud en heb weinig documentatie,vooringestalleerde vista home premiumzit er op en ik weet niet precies welk merk en type mb het is en een ati radeon xpress video.
ik hoop dat iemand me kan helpen hiermee,bedankt alvast
ps: die 64 van de athlon64 betekent het nou 64-bit? moet ik als ik software download nou de 64 bit hebben of 32 bits? tot nu toe neem ik steeds de 32bits (i386 enzo ipv 64 toch?) en had niet veel problemen met die software
Reacties (18)
05-08-2009, 15:35 door Anoniem
Kort samengevat heb je twee vragen:

Je hebt een processor die 64 bit is:

Weesgerust dat zijn alle processors van amd sinds een 5 jaar ( +- )
Al als je niet meer als 4 gb aan werkgeheugen hebt dan is het een 32 bits besturingssysteem, en op 64 bit draait 32 bit ook trouwens.

Je pc start niet meer op ! :

Ook al is ge boot volgorde aangepoast sdan nog moet je een scherm of melding zien van de bios. De bios laad tenslotte je apparaten en stuurt deze primair aan. Aangezien je de batterij al vervangen hebt en de jumper ook moet de bios gereset zijn.
Je geeft aan geen beeld te krijgen, misschien zit er een probleem in een van de apparaten in je pc. Krijg je alleen geen beeld en start de pc wel dan is de oorzaak grafische kaart of grafische chip op het moederbord. Start de pc helemaal niet, dus geen enkel teken van stroom op de onderdelen dan zou ik eens controleren of er geen kabels los zitten op je moederbord ( stroom kabels ) .
Start de harde schijf ? Gaan er leds aan ? Zit de stekker goed in het contact ( echt erin en eruit halen anders heb je het nog niet gecontroleerd.

Laat maar even weten wat het wel doet en wat niet ?
Is dit wel een security-vraag ?
05-08-2009, 16:22 door Anoniem
Toch 22 fouten zijn er 2 teveel!
06-08-2009, 11:01 door Anoniem
ja ok,ik snap het nou beetje,ik heb < 4GB aan werkgeheugen,dus kan ik gerust een 32bits software gebruiken, maar andersom lukt het dan nooit.
de pc zelf doet het wel,ik hoor hem en de gebruikelijke lichtjes branden wel,alleen de cdromspeler stopt er sneller mee naar mijn mening dus dacht ik dat de bootvolgorde of zo veranderd moest zijn,want ik had hem altijd als eerste op cd staan,een live cd opstarten lukte dus altijd..
wat ook vreemd was dat als ik het netsnoer op de pc zette,de pc meteen aanging en nu zonder iets te zien op monitor,moest ik eerst de aanknop indrukken om pc aan te doen,wat ook het geval was bij aankoop en nadien dus de pc vanzelf aanging na inzetten van netsnoer en nu dus weer terug ging naar de oorspronkelijke aan-procedure.
ik heb mn pc ook geprobeerd op een andere scherm die tevens een tv is(met een pcaansluitfunctie)en daar was dus ook niets te zien en moest ik ook eerst de aanknop indrukken om de pc aan te doen ipv dat ie meteen aanfloepte nadat netsnoer op pc aan werd gesloten.
zou het dan toch aan een grafische kaart liggen en zo ja hoe kan ik dat eerst controleren zonder een andere te kopen en te installeren?en als de grafische kaart kapot is,kan dat liggen aan een soort overflow van stroom,omdat de biosbatterij ook bijna leeg was en dat voor een pc van anderhalf jaar oud!en dat allemaal dat ik een partitie eraf wilde halen en uitkom bij een kapotte grafische kaart haha :-)
bedankt alvast
mvg vraagsteller
06-08-2009, 14:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-08-2009, 16:30 door Anoniem
Ik vind je uitleg niet echt duidelijk moet ik zeggen, maar dat terzake !
Zoals ik begrijp is je pc dus aangesloten geweest op een tv doormiddel van een dvi of een vga kabel en je kreeg hierbij geen beeld te zien op de tv ? Heb je de juiste bron geselecteerd op de tv ? ( pc modus of iets dergelijks ! )

Dat je eerst de aan-knop moet indrukken vind ik niet zo raar daar is een aan-uit knop voor uitgevonden !!
Als je echter de tuimelschakelaar op je voeding bedoeld dan kan het zijn dat je voeding thermisch vast loopt, een aan-uit schakeling zorgt dan voor het resetten van het bi-metaal dat de verbinding verbroken had.

Hoe was je pc aangesloten op je monitor met dvi- of ( good old ) vga ?

Is de kabel die je gebruikt goed ?

Staat de juiste bron geselecteerd op op de monitor / tv ?

Is dit alles goed, dan zou je tijdens het opstarten geen piepjes moeten horen vanuit de pc, deze geven aan dat er iets mis is met een onderdeel ( kortsluiting enz. ) Krijg je deze piepjes te horen ?

Heb je geprobeerd om van aanluiting te wisselen dvi naar vga of andersom ?

Graag je antwoorden hierop !
07-08-2009, 14:03 door Anoniem
Beste, mocht de pc weer starten:
Download http://www.supergrubdisk.org/ brand het op een CD of indien mogelijk boot van USB-flash card
Start de PC op. Zorg middels bios dat de bootvolgorde zo staat dat super grub disk start.
Volg de aanwijzingen. In de meeste gevallen is dan het probleem verholpen.
08-08-2009, 15:07 door Anoniem
nee sjaan,het gaat dus om die error 22 melding,ik dacht dat jullie als deskundigen wel een beetje raad wisten hiermee daarom stel ik de vraag ook hier.ik kan dus helemaal niet in mn bios geraken en als dat wel kon dan zou ie om een wachtwoord vragen want die had ik een keer ingesteld omdat ik hier dacht ik een keer gelezen had dat als je pc mogelijk gehackt zou kunnen zijn met een rootkit of zo,de hacker ook in de bios zou kunnen geraken en dat wachtwoord dus ben ik dus vergeten :-)
en op mn eigen monitor en die tv zit gewoon zon blauwe vgakabel en ja,de tvmodus staat op pc,ik heb vaker op die tv gewerkt en op deze pc zit geen tuimelschakelaar op de achterkant,het is een vrije nieuwe pc dus als jullie mn verhaal goed hadden gelezen.ik krijg geen vreemde piepen te horen,de pc zelf start naar mijn mening normaal op(zonder de bootloader dus)maar dat kan ik niet zien want de tv en mn pcmonitor krijgen geen signaal van de pc dus en ook ineens dus start mn cdromspeler niet wat eerst wel kon toen er ook die error 22 te zien was,want ik kon met een linux-live distributie zien dat de gewone windows-partities er gewoon nog waren..
08-08-2009, 20:28 door Anoniem
pc stroomkabel afkoppelen
pc openen
bios batterij eruit

stroom erin, aanzetten, uitzetten, stroom eraf

bios batterij weer erin stoppen, stroom aansluiten.

nu zal de pc bij boot een fout geven, ga de bios in, deze is nu helemaal gewist.
stel alles in, en schrijf uw bios wachtwood op.

XP cd erin, booten, bij het punt installeren voor herstellen kiezen.

succes !
09-08-2009, 01:13 door Anoniem
Door Anoniem: ik dacht dat jullie als deskundigen wel een beetje raad wisten hiermee daarom stel ik de vraag ook hier.

-Je hebt een warrig verhaal. De stappen die je hebt gedaan zijn niet duidelijk weer gegeven.
-Je hebt geen idee waar je mee bezig bent, half proberen installaties uit te voeren die je al gauw boven het hoofd groeien.
-Geen lef om de hele computer uit elkaar te halen, om daarna stapje voor stapje te proberen te bekijken wat wel werkt. ( hardeschijf, dvdspeler, video-kaart alles eruit. en wisselen met apparatuur die wel werkt)
-Type "asus aspire m1100 amd athlon 64 x2 4400 pc" bestaat niet, wel een Acer....
-Security.nl is een forum voor.... Security. Tweakers.net helpt je graag..

Eddee
09-08-2009, 13:17 door Anoniem
Ik ben het helemaal eens met de stellingen die anoniem om 01:13 heeft geplaatst.
Dit is een security forum en de mensen die je een bericht sturen doen dit om je te helpen en zitten zeker niet te wachten op een opmerking van jou over hun klunzigheid. Deze mensen proberen jou vrijwillig te helpen zonder enige voorwaarde daar tegenover.
Laat het in het vervolg dan ook om mensen die je helpen ( ook onbekende via een forum ) uit te maken voor van alles anders kun je naar hulp fluiten !

Volgens mij is de rest het met mij eens, zo niet laat het me dan even weten ! :)

In je laatste reactie ben je eindelijk duidelijk en wijst alles naar een niet goed functionerende grafische kaart of kabel.
Als je de kabel het gecontroleerd zou ik eerst eens proberen je bios opnieuw te resetten zoals hierboven netjes beschreven en vervolgens je videokaart uit te bouwen en weer in te bouwen. Werkt het dan nog steeds niet dan zou ik de kaart vervangen door een andere ( leen ) kaart van de buurman bijvoorbeeld ( wel netjes vragen he ! ) Werkt dit wel dan moet je de kaart vervangen en vervolgens de grubloader herstellen door de cd te gebruiken die ook hierboven beschreven wordt. Je zou nu weer een boot-loader moet krijgen en je windows weer op moeten kunnen starten. ( is de pc nog onder garantie dan bel je de leverancier of producent en dan moeten die zorgdragen voor een werkende pc. )
09-08-2009, 13:55 door Anoniem
bedankt ilja voor de tips,ik heb uiteraard ook veel gegoogled als eerste daad,kijk maar in mn verhaal maar deze van jou had ik nog niet gezien,nog bedankt.

beste eeddee je hebt absoluut helemaal gelijk dat een asus aspirine niet bestaat,het was een domme spelfout van me,sorry daarvoor..maar het verhaal van me viel toch wel mee qua warrigheid,anderen hier geven toch wel aardige tips,dus zullen ze mn uitgelegde probleem best goed begrepen hebben..ik kan me wel voorstellen dat niemand hier misschien een lang verhaal wil doorspitten,ik denk dat je dat bedoelt??
en ik begrijp niet hoe je zo zeker kan weten dat ik niet weet waar ik mee bezig ben en dat ik geen lef heb om de hele pc uit mekaar te halen,heb je een camera hier bij me thuis hangen of zo haha want als je dan beter gekeken en geanalyseerd had,had je gezien hoe vaak ik de vele problemen met sommige pc's van me eigenhandig en zonder anderen opgelost heb :-) en dat zonder enige dure ITopleiding maar wel met een hele dure vwovooropleiding haha dus van experimenteren ben ik niet vies iig..en je vergeet ceteris paribus (dit zal ook wel heel warrig in je oren klinken heeel misschien..:-)) dat niet iedereen de tijd,ruimte,zin en de juiste gereedschap heeft om een hele pc uit mekaar te halen en weer op te bouwen..
maar evengoed,bedankt iig voor de moeite om mij een reactie hier te sturen,maar ik had liever gehad dat je je energie in een oplossing van een pcprobleem van een medepcgebruiker had gestoken,ipv afbouwende kritiek te leveren..

in reactie op de volgende post,heel toevallig ben ik nu ook bezig met mn reactie..:-):de grafische kaart zit op de moederbord van de pc en niet op een aparte kaart en als je mn verhaal beter had gelezen,had je kunnen zien dat ik al geprobeerd had de bios te resetten maar dat dat dus niet lukte.
ik ben een fervente lezer van deze site omdat security.nl heel snel met de juiste info en tips komt wat pcgebruik betreft,ook de veiligheid voor de pc dus,maar niet alleen voor de beveiliging heb ik gemerkt in de fora,dus dacht ik daarom dat ik deze vraag ook hier zou kunnen stellen en als je beetje op de details had gelet heb ik mn vraag ook in deze rubriek Algemeen gezet en uiteraard niet in de andere..
09-08-2009, 15:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-08-2009, 15:49 door Anoniem
Het valt allemaal wel mee.
Als het me echt niet aanstaat reageer ik helemaal niet, het is immers maar internet.

Naar mijn idee is het altijd het beste om een probleemomschrijving sec en bondig te houden. Van belang is dat je
stap voor stap aangeeft wat je hebt gedaan en wat er is gebeurd, zonder overbodige informatie te geven.
Het gebruik van wit regels helpt, het zorgt ervoor dat je een zelf goed beeld krijgt van de situatie.
(voordeel is ook dat een ander zich snel kan inlezen.)

Pas dan weet je wat "Ceteris Paribus" in dit specifieke geval inhoudt.

9 van de 10 keer kan je hiermee de omvang van je probleem tot kleinere proporties terug brengen.
Andere mensen kunnen je dan ook veel sneller helpen.

Eddee
10-08-2009, 15:25 door Anoniem
ik had gehoopt dat jullie als security -en bijna-antivirus,maar-zeker-wel hackdeskundigen met een pcprobleem,de optie van een virus hadden opengehouden, want ik ben via een "koude biosstart" toch in mn bios gekomen en zag dat de bootvolgorde ineens veranderd was,lijkt mij toch gevolg van een soort extern iets,ikzelf heb de bootvolgorde iig niet veranderd,-en jawel dhr.of mevr. Edee met een "d" schrijf je dit en niet bijv. met een "t" anders leest dat ook zo moeilijk met dat soort mankementen in een tekst..:-)-en een virus hoort wel thuis in deze rubriek hier toch?
toen ik in mn bios kon komen heb ik uiteraard alles weer goed teruggezet en kon ik uiteraard alles weer zien op het scherm,maar nu regent het vreemde tekens op scherm,zou dat geen indicatie van een virusje zijn of moet ik een andere videokaart in de pc doen,of kan het allebei tegelijk het prbleem zijn?
dank u dank u allemaal o wijze IT en securitygoeroe's..:-)

en voor sjaan:ik weet niet hoe je erbij komt dat ik een leenvideokaart zou hebben,had ik maar van die aardige buren hee..:-) en jawel hoor ik gedraag me altijd,heb in een ver verleden nog bij de padvinderij gezeten..:-)..dus beschouw ik je opmerking over je jezelf gedragen t.o.v. je medeforumgebruikers maar gericht aan dhr. of mevr. edee..
10-08-2009, 19:11 door Anoniem
Dus als ik het goed begrijp doet je scherm het wel weer !
Het her-instellen van de boot-volgorde heeft niets maar dan ook niets te maken met je grafische chip !
De bios start namelijk eerst de apparaten ( processor, chipset, videochip enz. ), je moet dus wat er ook met de boot volgorde aan de hand altijd beeld krijgen. Ook drivers doen hier niets aan af, die staan op de harde schijf die pas veel later begint te draaien !

Als je scherm zonder ingrijpen en met een cold-boot weer werkt lijkt het op een stroom probleem waardoor de videochip niet of niet juist gestart wordt.

Nu heb je vreemde tekens, wanneer tijdens het booten ? tijdens de post-boot procedure ? tijdens de initiatie van de apparaten ?, tijdens het starten van de harde schijf ????????????

En wat zijn vreemde tekens: &*&(*(&Y*Y&TYYH&TY&YT&Y* dit of iets anders ( meer details graag )

Zelfs al zou je de mother of all rootkits hebben dan nog zou je hier niets van moeten merken. Tegenwoordig is het van levensbelang dat het programma onopgemerkt blijft om zo lang mogelijk effectief te kunnen blijven. De boeven zijn niet uit op het vernielen van je pc maar je bankrekeningen en je wachtwoorden !!!
10-08-2009, 19:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-08-2009, 16:50 door Anoniem
klopt ja,op mn scherm is wel weer wat te zien,alleen bij begin zijn er al kleurige strepen die kriskras door mekaar lopen en als ie bij die error 22 melding komt regent het volgens mij wel van die "&" tekens.
en kan het ook niet zo zijn dat door een of andere virus de stroom overbelast raakte en zo de vgakaart of zo overbelastte??
wat nu niet meer lukt en eerst wel is een live-linuxdistributie opstarten,hij blijft dan hangen bij de regel: kernel-sync error of zoiets en gebeurt er verder niets,alleen het opstarten van de system rescuecd v.1.1.6 x86 lukt wel,maar er staan niet zo veel handige programma's in zoals een commandline-opdrachtprompt waar ik volgens google fixmbr kan gebruiken.

bedankt iig,ook jij sjaan en mr.Ed ee ook
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.