image

Ex-systeembeheerder saboteert liefdadigheidsinstelling

zondag 9 augustus 2009, 12:24 door Redactie, 5 reacties

Een ex-systeembeheerder van een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling, heeft een jaar na zijn vertrek de servers en telefoonsysteem van zijn voormalige werkgever gesaboteerd. Luis Robert Altamarino werkte van juli tot december 2007 voor United Way of Miami-Dade (UWMD). Een jaar later op kerstavond logde hij in op de servers en verwijderde talloze bestanden, waaronder de contactgegevens van veel sponsoren. Vervolgens schakelde hij het voicemailsysteem uit, waardoor bellers geen boodschap voor het UWMD konden achterlaten en het personeel geen toegang tot hun voicemail-accounts had. Hoe Altamarino een jaar na zijn vertrek nog steeds toegang tot het netwerk wist te krijgen, is niet bekendgemaakt.

Reacties (5)
09-08-2009, 13:44 door TD-er
Waarom dit bericht de tag 'hacker' meekrijgt is mij een raadsel, want de kans is zeer groot dat men vergeten is om zijn inlog-mogelijkheid te blokkeren.
09-08-2009, 18:53 door mathijsk
Inderdaad, een grove fout van zijn opvolger dus.
Wanneer een systeembeheerder vertrekt die volledige rechten had, is het gebruikelijk dat je alle gebruikers controleert op de systemen. Ik heb zo het idee dat de ex syteembeheerder zich nogal ergerde aan de incompetentie van zijn opvolger, dat hij daardoor tot zijn foute daad is gekomen.

Ze zullen hem wel gaan vervolgen, maar als ik hun was zou ik ook maar weer naar een nieuwe beheerder op zoek gaan, de huidige verstaat blijkbaar zijn vak niet volledig.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de oude beheerder een achterdeurtje had, maar dat had binnen een jaar ook wel gevonden mogen worden lijkt me. Een beetje gezonde achterdocht misstaat een beheerder niet vind ik.
10-08-2009, 06:50 door Anoniem
Misschien moet de redactie onderstaande regel in het bericht van de US Attorney's Office nog eens goed lezen :

'An Indictment is only an accusation and is not evidence of guilt. A defendant is presumed innocent and is entitled to a fair trial at which the government must prove guilt beyond a reasonable doubt.'

De man wordt verdacht van sabotage; de redactie van Security.nl lijkt op de stoel van de rechter te gaan zitten door de man bij voorbaat schuldig te verklaren in bovenstaand bericht.
10-08-2009, 08:48 door spatieman
als de nieuwe opdracht krijgt, zo weinig mogelijk tijd te investeren, dan houd het op.
maar ander, FAIL.
10-08-2009, 08:51 door HooGLaNDeR
Door TD-er: Waarom dit bericht de tag 'hacker' meekrijgt is mij een raadsel, want de kans is zeer groot dat men vergeten is om zijn inlog-mogelijkheid te blokkeren.
Ik denk dat hakker meer op zijn plaats is...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.