image

'BadTrans virus schuld van Microsoft'

vrijdag 30 november 2001, 21:31 door Redactie, 17 reacties

Het effect van het BadTrans virus is de schuld van Microsoft, meent Nick FitzGerald van het bedrijf Computer Virus Consulting Ltd. Door een onduidelijke besturing en het interpreteren van HTML maakt het Outlook email-programma het virussen gemakkelijk. Fitzgerald raadt Windos-gebruikers dan ook aan een emailprogramma van andere leveranciers, zoals Eudora of The Bat te gebruiken. (ITworld)

Reacties (17)
01-12-2001, 03:17 door Anoniem
HEHE zo zie je maar weer dat microsoft softeware weer zo lek is als een madje.
Als microsoft dat gat met outlook dicht had gemaakt was dit niet gebeurt!

Check mijn site voor globale info om te verkomen dat je gahackt en waar je op moet letten.
Http://members.home.nl/alien2
01-12-2001, 03:43 door Anoniem
what else is new?
01-12-2001, 11:20 door Anoniem
Originally posted by @lien2
Check mijn site voor globale info om te verkomen dat je gahackt en waar je op moet letten.
Http://members.home.nl/alien2

Spam?
01-12-2001, 22:54 door Anoniem
Originally posted by anoniem


Spam?


Dit is alleen reclame voor z'n eigen site!

Slaat nergens op!

En dan ga naar z'n site en dan staat het er niet eens duidelijk op!


Roland

http://www.reddingssite.cjb.net / http://www.sintenpietweb.cjb.net/

:-)
02-12-2001, 10:36 door Anoniem
Originally posted by geen

Dit is alleen reclame voor z'n eigen site!

Site: @lien2 is een jonge organisatie voor MKB en particulieren.

Da's toch commercieel of word ik nou gek? :-)
03-12-2001, 09:21 door suntac
"Het effect van het BadTrans virus is de schuld van Microsoft"

Stel nu dat al die gebruikers op een bedrijfsnetwerk precies de zelfde mail/surf software willen hebben die ze thuis hebben op hun computer die er door de leverancier is opgezet dan kan de systeem beheerder alleen maar kiezen voor Microsoft producten.

Nu is dat nog niet eens zo'n probleem maar als die $%$$#$% systeem beheerder dan ook nog eens niet de site van Microsft in de gaten houd om de nodige updates te installeren dan zitten we in de stront.

Niet dat ik het nu met de producten van Microsoft eens ben en ook niet met de manier waar ze dingen door willen voeren. Het tegendeel geef mij maar linux maar ik kan me voorstellen dat een gewone gebruiker liever een pakket heeft zoals Microsoft. Het probleem ligt dan ook maar ten delen bij Microsoft en voor een groot gedeelte bij de systeem beheerders die te laks zijn om de juiste updates in installeren.
Zeggen dat het de schuld is van microsoft vind ik wel erg makkelijk.

groeten Johan..
03-12-2001, 10:21 door Anoniem
Stel nu dat al die gebruikers op een bedrijfsnetwerk precies de zelfde mail/surf software willen hebben die ze thuis hebben op hun computer die er door de leverancier is opgezet dan kan de systeem beheerder alleen maar kiezen voor Microsoft producten.

Sinds wanneer hebben werknemers iets te vertellen over de software die ze gebruiken ? Lijkt me gewoon duidelijk geval van jammer voor ze, er is meestal een standaard pakket samengesteld door de IT afdeling (en met een beetje geluk heeft security meegespeeld in die beslissing) en daar moeten ze het mee doen.
Sterker nog, als je naar de gebruikers zou luisteren, of erger nog zelf hun software laat kiezen is de ramp meestal niet te overzien. Voor je het weet staat Kazaa op alle machines fijn mee te sharen, draait SETI@home in idle-time, etc etc..
Dat een beheerder voor Microsoft kiest is niet het probleem, en met niet al te veel moeite zijn de advisories goed bij te houden en is het systeem redelijk dicht.
Maar er is maar 1 luser met een lage vervelingsdrempel nodig om je netwerk van binnenuit te verzieken, ook met *nix btw...

Daarbij, voordat ik naar een werknemer ga luisteren die thuis zelf een windhoos doos met OPEN shares en een hand vol spyware/trojans heeft moet er echt heel wat gebeuren. Meeste van die gasten vinden dat ze al heel wat weten als ze zelf hun wallpaper kunnen veranderen...
En de meest zinnige diagnose die ze kunnen stellen als de boel echt naar de @#$# is is meestal 'hij doet het niet' ...

Peaz..

* How do i set my laserprinter on stun ? *
03-12-2001, 12:26 door Anoniem
Microsoft is zo lek als een mandje dat weet iedereen maarja dan hoef je nog niet meteen naar iedereen virussen te gaan sturen dan stuur je maar lekker naar microsoft virussen toch?
03-12-2001, 12:48 door Anoniem
microsoft bashen is wel leuk.. maar als die admins gewoon het gat hadden gedicht, er is al eeuwen een fix voor uit.. oke oke, stomme fout in het begin van microsoft.. maar als zoiets nou NOG werkt.. is niet microsofts schuld, maar lakse admins.
03-12-2001, 13:53 door Joda
Gelukkig hebben wij een Lotus Domino omgeving en daardoor weinig tot geen last van virusbesmetting. Wel krijgen wij een enorme bulk aan virussen onze kant op. Ook van klanten, die voor zover ik weet, niet de bedoeling hebben om onze netwerken om zeep te helpen. Ook onze medewerkers stuurden voor kort, nog al eens perongeluk een virus onze kant op, omdat het zakelijk adres ook in hun adresboek staat. Logisch toch? Nou leek het ons niet handig om al onze mederwerkers en eventueel klanten een ander e-mail programma te adviseren. Ze zijn nou eenmaal gewend aan dit programma. Ik moet toegeven, ik gebruik het zelf ook. Wat wij wel hebben gedaan, is gratis een goed anti-virus programma beschikbaar stellen voor al onze medewerkers, met een duidelijke installatie instructie en update mogelijkheid. Tevens proberen we een beetje bewustwording te kweken bij de mensen dat het belangrijk is om je tegen virussen te beschermen. Ik ben het er niet mee eens dat MS alle schuld krjgt i.v.m. de resente Badtrans verspreiding. OK, misschien zouden ze de kans op besmetting kunnen verkleinen door aanpassingen in de software. Maar het zijn toch de gebruikers die er voor zorgen dat ze besmet worden? Net als met je huis heb je dure en goedkope sloten, maar in beide gevallen is het wel zaak dat je ze op slot draait, toch?? Ik zeg het nogmaals, kweek bewustwording bij de mensen.
Groeten, Jos
03-12-2001, 14:57 door wuzwuz
Even niet geheel ontopic:

Hoeveel verschillende versies van BadTrans zijn er inmiddels?

Ik zag verleden week een discussie over hoe McAfee bepaalde versies niet onderschepte: nu heb ik er eentje op het bedrijfsnetwerk gekregen, die niet werd gedetecteerd door:
[list]
[*]TrendMicro op de firewall
[*]Antigen op Exchange
[*]Inoculan op de desktop
[/list]

Maar wel door McAfee (notabene die van Hotmail)?
04-12-2001, 09:54 door Phantom
Originally posted by suntac
"Het effect van het BadTrans virus is de schuld van Microsoft"

Nu is dat nog niet eens zo'n probleem maar als die $%$$#$% systeem beheerder dan ook nog eens niet de site van Microsft in de gaten houd om de nodige updates te installeren dan zitten we in de stront.


In je commentaar spreek je ook van gebruikers die graag op hun werk met dezelfde software willen werken als thuis. Daar ligt een groter probleem. Die lui die hebben vaak nog noooooooit gehoord van virusscanners of het updaten ervan......

En dan nog maar niet eens denken aan het updaten van Micro$choft Outlook express en ander Micro$choft software nav veiligheidslekken die zijn aangetroffen....

Deze groep thuisgebruikers met hun vaan grenzeloze nieuwsgierigheid en klikbereidheid is er wel de oorzaak van dat virussen en trojans in grote getale over het internet worden verspreid.
05-12-2001, 23:04 door Anoniem
Originally posted by anoniem


Site: @lien2 is een jonge organisatie voor MKB en particulieren.

Da's toch commercieel of word ik nou gek? :-)
Helaas ik wou met deze site een door start maken maar wegen de schulden door de vuurwerkramp 13 mei 2000 ben ik finansieel niet instaat om verder te gaan met mijn bedrijf :(
06-12-2001, 16:04 door Anoniem
da
08-12-2001, 01:44 door Anoniem
Waarom krijgt Microsoft altijd de schuld van allerlei crimineel gedrag van klanten? Als een overvaller een bank beroofd en dan voor de rechter betoogt dat hij dit deed om aan te tonen hoe zwak de beveiliging van de bank was, wordt hij hartelijk uitgelachen. Elk misdadig gedrag, of het nu om een eenvoudige beroving gaat of om wereldterrorisme maakt gebruikt van de zwakke plekken van het een of andere systeem. Maar zodra Microsoft in het geding is, is blijkbaar alles toegestaan. Het creëren van virussen in de computerwereld is net zo ernstig als het rommelen met anthraxvirussen. Beide dienen te worden behandeld als terroristische aanslagen. De oubollige romantiek van de goedwillende hacker die alleen de kwetsbaarheid van het systeem wil aantonen, dient terzijde te worden geschoven.
De virusmakers zijn de daders en zij dienen daarvoor streng gestraft te worden.
12-12-2001, 16:29 door suntac
Beste Verjan,
Nu ben je toch een beetje de verkeerde denk weg in geslagen.
ik kan het je niet echt ten lasten leggen denk ik want de "goed ontwikkelde" Amerikaanse regering is het met je eens.

"Hackers zij terroristen"

ik vind dit echter toch een beetje kort door bocht en wat je zegt dat de "goedwillende hacker" hacker niet meer bestaat wil ik ook tegenspreken. Ik kan je genoeg voorbeelden noemen van systeem beheerders die een bericht kregen dat hun systeem niet veilig was en dat het zus en zo gehacked is en dat het zus en zo opgelost kan worden.

het is echter een feit dat er steeds meer niet goedwillende hackers komen alleen hebben die in mijn ogen voor 99% neit het recht om zich zo te noemen. Ik weet niet of je met de term bekend bent maar misschien zegt "script kiddie" je iets.
Een persoon die op zijn 14 jarige vriendjes indruk probeerd te maken door een paar voorgebakken scripts te draaien en daarmee een voor hun onbekende en onbegrijpelijke wereld opent. Ik denk echter niet dat je daar als systeem beheerder bang voor hoeft te zijn. De groep die echter wel de kennis in huis heeft is voor een groot gedeelte de "goedwillende hacker" . Ok er zullen vast dingen gebeuren die niet door de bocht kunnen maar over het algemeen wordt er niet echt kwaad gedaan.

Dan blijft er natuurlijk nog een kleine groep over die wel de kennis heeft en niet goedwillende is.

dan is er nog een klein ding wat ik even recht wil zetten en dat is een hacker hoeft/is niet een virus maker (te zijn).

Sorry dat ik dit tegen je moet zeggen maar ik ben bang dat je de klok wel hebt horen luiden maar even kwijt bent waar de klepel ook al weer hangt.
;)

Suntac
12-12-2001, 16:47 door suntac
Voor de mensen die wel weten waar ze het over hebben,

Het feit dat gebruikers invloed hebben op de keuze van het type software en dat ze thuis nog nooit hebben gehoord van virus scanners en update's,

Over de invloed van gebruikers. Het is een feit dat gebruikers invloed hebben en je kunt als beheerder hier natuurlijk je eigen zwaai aan geven en wel kiezen voor een windows o.s. Je moet dan alleen veel meer opletten en strak updaten. En natuurlijk wordt er bij een keuze ook streng gekeken naar security en dergelijken. Helaas zijn dit voor een directie van een bedrijf niet altijd de zwaarst wegende punten. Helaas.

Over de gebruikers die thuis niets hebben draaien of geen update doen. Voor veel van deze gebruikers is het te veel moeite om elke dag te kijken wat MS nu weer heeft en trouwens ook onbegrijpelijk. Een oplossing is om eens in de week een lijst met dingen te zetten op het intranet.

Meer kun je niet doen voor de thuis gebruikers.

Suntac
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.