Privacy - Wat niemand over je mag weten

RadioKassa over privacy

10-08-2009, 21:55 door Anoniem, 3 reacties
De radio versie van het programma Kassa ging afgelopen week (3-7 augustus) over privacy. Een aantal interessante uitzendingen uit binnenland en buitenland (engeland, duitsland) over onderwerpen die momenteel of in de nabije toekomst spelen.

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=radio_overzicht&year=2009&month=7&week=5
Reacties (3)
11-08-2009, 12:24 door KwukDuck
Goed dat er op deze manier nog een beetje aandacht aan besteed wordt, jammer alleen dat het radio is, ook nog wel een praat programma, ik ken eigenlijk niemand die daar tegenwoordig naar luistert.
Denk dat een kern punt van het hele privacy probleem ook is dat men gewoon niet geïnformeerd wíl worden maar gewoon gemak en entertainment wil in alle mogelijke vormen.
11-08-2009, 12:49 door Anoniem
Door KwukDuck: Goed dat er op deze manier nog een beetje aandacht aan besteed wordt, jammer alleen dat het radio is, ook nog wel een praat programma, ik ken eigenlijk niemand die daar tegenwoordig naar luistert.
Denk dat een kern punt van het hele privacy probleem ook is dat men gewoon niet geïnformeerd wíl worden maar gewoon gemak en entertainment wil in alle mogelijke vormen.

Misschien moet je het geen radio noemen maar een podcast, dan is het ineens een stuk moderner ;-)

Er worden in de programma's een aantal redenen gegeven waarom deze discussie in nederland niet leeft. Onwetendheid over wat er allemaal mogelijk is met de gegevens is een reden. Een ander punt is dat men uitgaat van de eigen normen en waarden. Zelf vinden mensen zichzelf (en hun directe omgeving) eerlijk en vertrouwenswaard en zien dat als normaal. Ze gaan ervan uit dat de overheid/andere partijen ook zo zullen handelen.

Een van de reporters ging op onderzoek uit en belde naar zijn gemeente met de vraag of ze kunnen zien wie en wanneer afval in de container (met zo'n pasje) gaat, en hoe lang deze gegevens bewaard blijven. Vervolgens kwam de reactie van de callcenter-miep: "meneer, heeft u iets gedaan wat niet mag?".
Dat is ook kenmerkend voor de 'discussie' in nederland. Als je opkomt voor je privacy en wilt weten wat er met je gegevens gebeurt, dan ben je verdacht.
15-08-2009, 13:33 door Anoniem
heel goed dat hier aandacht aan besteed wordt!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.