image

Microsoft overweegt encryptie voor Bing

zaterdag 30 oktober 2010, 13:58 door Redactie, 6 reacties

Door alle aandacht voor de Firefox plugin Firesheep, overweegt Microsoft om SSL-ondersteuning aan Bing toe te voegen. Wie nu Bing via HTTPS probeert te bezoeken, krijgt een waarschuwing dat het SSL-certificaat niet klopt. Wie het certificaat toch accepteert wordt vervolgens naar de normale HTTP versie doorgestuurd. "De veiligheid en privacy van onze klanten is erg belangrijk voor ons. We kijken voor toekomstige versies van Bing naar SSL en andere technologieën", aldus een woordvoerder van Microsoft.

De zoekmachine van Google is al enige tijd via HTTPS bereikbaar. Daarnaast schakelde de zoekgigant in januari standaard HTTPS voor Gmail in. "Om dit te doen moesten we geen extra machines en hardware bijzetten. Op onze productiemachines is SSL/TLS voor minder dan 1% van de CPU-belasting verantwoordelijk, minder dan 10KB geheugen per verbinding en minder dan 2% netwerkoverhead. Veel mensen geloven dat SSL veel rekenvermogen vraagt en we hopen dat deze cijfers, voor de eerste keer publiek, dit ontkrachten", aldus Googles Adam Langley eind juni.

Reacties (6)
30-10-2010, 16:59 door Anoniem
Microsoft vindt de veiligheid en privacy van hun klanten is erg belangrijk? Waar is dat ooit uit gebleken?
31-10-2010, 01:10 door Necrowizard
Een ongeldig SSL certificaat van Microsoft? Dat is wel heel lui. Bij het installeren van Windows krijg je al een paar root certificates van Microsoft, dus het enige wat ze hoeven te doen is andere certificaten aan het root certificaat dat iedereen al heeft te linken...
31-10-2010, 01:18 door Maki
Door Necrowizard: Een ongeldig SSL certificaat van Microsoft? Dat is wel heel lui. Bij het installeren van Windows krijg je al een paar root certificates van Microsoft, dus het enige wat ze hoeven te doen is andere certificaten aan het root certificaat dat iedereen al heeft te linken...
En dan heb je dus nog steeds geen geldig certificaat als je de Bing zoekmachine wil gebruiken vanaf een niet-windows systeem.
31-10-2010, 17:45 door P5ycH0
Sjeeeeeeezuuuus wat een luie varkens zeg.
01-11-2010, 14:55 door Anoniem
Dat ze eerst maar eens een SSL verbinding op Hotmail zetten, dat gaat ook nog steeds in the clear over de lijn...
06-11-2010, 11:17 door stuffy
MS en security....


Laat me niet lachen!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.