image

China mist Windows Update door virusscanner

zaterdag 30 oktober 2010, 14:22 door Redactie, 2 reacties

In China wordt het laagste aantal Windows updates geïnstalleerd, en de boosdoener is uitgerekend beveiligingssoftware. Sommige grote Chinese beveiligingsbedrijven schakelen namelijk de Automatische Update functie van het besturingssysteem uit, of vervangen Windows Update met hun eigen update service.

Deze door beveiligingsbedrijven aangeboden updaters, installeren niet alle updates voor Windows en Microsoft software. "En we hebben gezien dat de meeste beveiligingsaanbieders gebruikers niet actief aanmoedigen om de Malicious Software Removal Tool te installeren", zegt Scott Wu van het Microsoft Malware Protection Center. De gratis tool, die elke maand opnieuw door Microsoft wordt verspreidt, beschouwen de Chinese virusbestrijders als een 'low priority' update of bieden hem helemaal niet aan klanten aan.

"We werken nu met deze leveranciers samen om betere security practices toe te passen, en hun beveiligingsoplossingen bovenop de door Microsoft aangeboden bescherming te bouwen, in plaats van die te vervangen", merkt Wu op. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat niet in China, maar in Spanje en Brazilië de meeste infecties voorkomen.

Reacties (2)
30-10-2010, 17:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-10-2010, 20:53 door xy22
@Peter V: zonder flauw te willen zijn, officieel is Nova Zembla onderdeel van Rusland, denk dat ze voor het gemak maar elk land in z'n geheel één kleur hebben gegeven. Net als Groenland e.d.

Door Redactie: Uit cijfers van Microsoft blijkt dat niet in China, maar in Spanje en Brazilië de meeste infecties voorkomen.
Uit het blog blijkt dat het hier gaat om het "install ratio".
Een niet onbelangrijk verschil (hoewel in het licht van de cijfers/kaartje te verwachten was dat het zou gaan om 'een infectie ratio').

Een computeraar moet de MSRT installeren (al dan niet via Auto-Update) en de infecties moeten in de MSRT geïntegreerd zijn.
De meeste computers staan nog steeds in "het Westen", er kan best lokale, in dit geval Chinese, malware zijn die niet in MSRT zit. OK, representatief zal dit overzicht in zekere zin zijn, maar wie weet hoe representatief?

http://webwereld.nl/nieuws/49985/-explosie-aantal-virussen-door-lokale-malware-.html Hoewel een wat ouder bericht, waarschijnlijk nog steeds een trend die meespeelt.
Plus de "Greater Wall of China" die niet alleen censuur in de hand werkt maar ook allerlei "onzedelijke/moreel schadelijke" zaken tegenhoudt. Vaak toch hetgeen waarbij allerlei malware meekomt..

Apart is ook dat Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van de "oude EU-15"+Zwitersland landen er duidelijk minder infecties lijken te zijn. We kunnen nog wat leren dus...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.