image

Man steelt identiteitsgegevens via Limewire

woensdag 12 augustus 2009, 11:31 door Redactie, 7 reacties

Een Amerikaanse man is tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld wegens het gebruik van P2P-software Limewire om identiteitsgegevens te stelen. Het is de tweede keer dat een identiteitsdief in de VS op deze manier te werk gaat en gepakt wordt. Frederick Wood zocht op woorden als belastingteruggave en bankrekening. Zodoende kreeg hij toegang tot vertrouwelijke informatie van gebruikers die niet wisten dat ze ook deze gegevens deelden. Verder zocht de identiteitsdief ook naar formulieren die ouders gebruiken voor het aanvragen van kinderbijslag. De informatie werd vervolgens gebruikt voor het openen van rekeningen, maken van identiteitskaarten en doen van aankopen.

"Veel slachtoffers zijn ouders die niet beseffen dat Limewire op hun computer is geïnstalleerd", aldus de openbare aanklager. Die adviseert gebruikers om geen slachtoffer te worden en uit voorzorg Limewire helemaal te verwijderen, aangezien ook de maatregelen in de nieuwste versie om het onbedoeld delen van bestanden tegen te gaan, te omzeilen zijn. "Het is een zeer slecht idee voor gebruikers om P2P-software te installeren, tenzij ze ervaren gebruikers zijn." Na onderzoek werd duidelijk dat Wood een bekend van Gregory Kopiloff is, de eerste veroordeelde Amerikaanse P2P-identiteitsdief, die vorig jaar vier jaar cel kreeg.

Reacties (7)
12-08-2009, 12:47 door Anoniem
Tja, je kunt het ook omdraaien.
Sla geen gevoelige informatie op je PC op (en al helemaal niet onbeveiligd).
Maak de temp directory regelmatig leeg, etv.

Maar omdat de meeste doorsnee gebruikers niet eens weten wat windows en de daarop geinstaleerde programma's allemaal wel en niet (achter hun rug) doen, is het misschien een betere oplossing dat ze hun PC weg doen ;->

Maar ja, een papieren exemplaar kan t.z.t. ook uit het vuilnis gelicht worden.

"Security is a state of mind"
12-08-2009, 13:45 door spatieman
limewire en andere p2p shit shared standaard NIET alles.
dus er is interactie geweest, kan anders niet.
lijkt me altans.
12-08-2009, 18:25 door Atropos
Het gaat meestal om de kinderen die slimmer zijn dan grotendeels de ouderen.
Mag limeware niet, dan verwijderen ze het als ze klaar zijn of halen de links weg en de ouders weten ook niets.

Ja.. en kinderen beveiliging.......

Daar zullen we het maar niet over hebben.
12-08-2009, 22:45 door Anoniem
Wat een onzin. Iemand is zo dom om via een P2P programma bestanden te delen, waaronder bepaalde bestanden die wel heel erg privé zijn. En als die gedeelde bestanden dan worden gedownload door een ander, dan is die ander meteen een dief?????

Rare wereld leven we inmiddels.
12-08-2009, 22:57 door Anoniem
Door spatieman: limewire en andere p2p shit shared standaard NIET alles.
dus er is interactie geweest, kan anders niet.
lijkt me altans.

@spatieman Je moet moet voor de gein met die P2P ellende maar eens zoeken op cv.doc of Curriculum Vitea.pdf o.i.d. Je zult verbaast staan wat de goegemeente allemaal deelt via die handige software. Maar ja, ze willen allemaal hun muziekjes en filmpjes downloaden zonder te betalen, dus delen alles maar voor de zekerheid. Maar je hebt gelijk, er is interactie geweest. Hoogstwaarschijnlijk van de gebruiker zelf, die deelt voor de zekerheid maar "Mijn Documenten" omdat daar ook alle mpeg bestandjes staan....
14-08-2009, 10:35 door wizzkizz
Door Anoniem: Wat een onzin. Iemand is zo dom om via een P2P programma bestanden te delen, waaronder bepaalde bestanden die wel heel erg privé zijn. En als die gedeelde bestanden dan worden gedownload door een ander, dan is die ander meteen een dief?????

Rare wereld leven we inmiddels.
Zelfs als ik de voordeur open laat staan en er een portemonee duidelijk zichtbaar ligt, is het kopieren van de identiteitskaart uit die portemonee ook strafbaar.
Zoals een openstaande deur geen automatische toestemming is om naar binnen te gaan, is een (al dan niet bewust) lekke computer geen automatische toestemming om bestanden van die computer te downloaden.

Geen rare wereld, maar hele rare mensen die niet begrijpen dat je gewoon met je tengels van andermans spullen (fysiek of digitaal) moet afblijven als je geen uitdrukkelijke toestemming hebt. En aangezien het beoogde doel van Limewire cs. het delen van muziek- en videobestanden is (althans vanuit de opinie van verreweg de meeste gebruikers), heb je dus geen toestemming om andere informatie te downloaden, ook al is die gedeeld door een domme gebruiker.
14-08-2009, 10:44 door wizzkizz
Door Anoniem: Tja, je kunt het ook omdraaien.
Sla geen gevoelige informatie op je PC op (en al helemaal niet onbeveiligd).
Maak de temp directory regelmatig leeg, etv.

Maar omdat de meeste doorsnee gebruikers niet eens weten wat windows en de daarop geinstaleerde programma's allemaal wel en niet (achter hun rug) doen, is het misschien een betere oplossing dat ze hun PC weg doen ;->

Maar ja, een papieren exemplaar kan t.z.t. ook uit het vuilnis gelicht worden.

"Security is a state of mind"

Beetje onzinnig advies om geen gevoelige informatie op te slaan op je computer. Hoe moet ik dan mn digitale aangifte doen? Of dat dossier waar ik aan bezig ben, moet ik dat maar op de typemachine uitwerken? Of ...
Mensen moeten gewoon eens gaan begrijpen dat de computer een mooi, maar geavanceerd stukje techniek is. Ik ga toch ook niet zelf aan mijn auto sleutelen als ik niet eens een dopsleutel van een steeksleutel kan onderscheiden? Of aan de motor zitten terwijl ik niet eens weet waar een krukas voor dient?

Computers beheren is specialisten werk, net als het onderhouden van auto's. Het gebruiken van computers moet iedereen zonder technische kennis ook kunnen, net als iedereen zonder technische kennis ook kan autorijden (oke, laten we het rijbewijs nu buiten beschouwing please).
Beheerders installeren en configureren programma's, gebruikers gebruiken die.
Als je niet zeker weet waar je nu eigenlijk mee bezig bent, laat het beheren van je computer dan please over aan iemand die daar wel verstand van heeft.

P.S. mijn papierversnipperaar kostte maar een tientje, dus voor de kosten hoeft je het vernietigen van papieren dossiers niet te laten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.