image

Politie arresteert man wegens bezit computervirus

donderdag 13 augustus 2009, 10:45 door Redactie, 5 reacties

De Australische politie heeft een 20-jarige man gearresteerd op verdenking van het infecteren van ruim 3000 computers om hun inloggegevens voor internetbankieren te stelen. Na een drie maanden durend onderzoek werd de man aangehouden wegens het ongeautoriseerd aanpassen van computergegevens, het verstrekken en bezitten van een computervirus met de bedoeling om misdrijven te begaan, het onrechtmatig beheren van een computersysteem, diefstal en het vervoeren van drugs.

De besmette machines bevonden zich zowel in Australië als in de rest van de wereld. Naast het stelen van de inloggegevens voor internetbankieren, maakte de malware ook creditcardgegevens buit. Verder zou de man de mogelijkheid hebben ontwikkeld om een DDoS-aanval met 74.000 computers uit te voeren.

Reacties (5)
13-08-2009, 10:59 door MrBil
Zag ik die nou niet in deze lijst staan? http://owned-nets.blogspot.com/
13-08-2009, 11:43 door spatieman
de kop is eigenlijk zwaar misleidend.

ik zie het dan als, grof vertaalt.
mijn machine is geinfecteerd met een computervirus, en nu mag de poltie me aresteren.
13-08-2009, 13:10 door Anoniem
Door spatieman: de kop is eigenlijk zwaar misleidend.

Inderdaad wel heel erg telegraaf.
13-08-2009, 13:19 door Anoniem
En dan ben je wel het haasje, A is illegaal om pc's infecteren met een virus. B het stelen van bankgegevens als creditcard nummers is straftbaar en D Het uitvoeren van een DD0s-aanvallen is straftbaar en ook de betrefde geinfecteerd computer kan met de elende worden opschepen zijn of haar ip address kan worden geblockeerd..
13-08-2009, 21:40 door Anoniem
Door Anoniem: En dan ben je wel het haasje, A is illegaal om pc's infecteren met een virus. B het stelen van bankgegevens als creditcard nummers is straftbaar en D Het uitvoeren van een DD0s-aanvallen is straftbaar en ook de betrefde geinfecteerd computer kan met de elende worden opschepen zijn of haar ip address kan worden geblockeerd..

Uhh A,B, en dan komt......precies D?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.