image

Spamfilter voor Twitter

donderdag 20 augustus 2009, 09:40 door Redactie, 1 reacties

Spam en phishing zijn inmiddels ook een probleem voor microbloggingdienst Twitter, maar een spamfilter moet daar verandering in brengen. Het filter heet TwitBlock en kijkt naar verschillende zaken om te bepalen of iemand een spammer is, zoals aantal volgers, blocks door anderen, zelfde profielfoto's, Tweets via APIs, ontbrekende profiel informatie, dubieuze gebruikersnaam en spamwoorden in de eigen omschrijving en status.

TwitBlock ontdekte dat veel spammers dezelfde profielfoto voor honderden accounts gebruiken. Het spamfilter bevindt zich nog in de alpha fase en de resultaten variëren dan ook nog. Mede omdat het slechts 3000 Twitter accounts als referentie gebruikt. Zodra meer gebruikers door hen geblokkeerde accounts bij het filter aanmelden, zal de nauwkeurigheid waarschijnlijk toenemen.

Bewustzijn
Het stoppen van spam is niet de voornaamste reden van TwitBlock, aangezien dit volgens de ontwikkelaars een tijdelijk probleem is. "Misschien weet Twitter dit op te lossen, misschien wordt Twitter een heel andere dienst, maar één ding is zeker, waar gebruikers communiceren, volgen spam en misdaad." TwitBlock wil dan ook voornamelijk gebruikers over fraude en phishingaanvallen onderwijzen. "De gegevens die TwitBlock kan verzamelen terwijl deze junk accounts actief zijn, zijn hopelijk nuttig in de bestrijding van spam in de toekomst, waar het dan ook verschijnt." De dienst hoopt meer inzicht te krijgen in de manier waarop spammers sociale netwerken gebruiken en is van plan om de resultaten te delen.

Reacties (1)
20-08-2009, 10:10 door Skizmo
Het stoppen van spam is niet de voornaamste reden van TwitBlock, aangezien dit volgens de ontwikkelaars een tijdelijk probleem is.
Als ik naar het aantal actieve gebruikers kijk... kan dat nog wel eens kloppen. Geen gebruikers, geen spam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.