image

Politieagent bekent hacken van collega

maandag 31 augustus 2009, 10:02 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse politieagent en zijn vrouw hebben bekend het privé e-mailadres van een collega te hebben gehackt. Kurt en Stephanie Oehlstrom sloten een "plea deal" met justitie. Ze bekenden het ongeautoriseerd gebruik van eigendom, waar een maximale gevangenisstraf van zes maanden op staat. Ook zal Oehlstrom ontslag als politieagent nemen, hoewel hij na zijn proeftijd weer als agent aan de slag mag.

De zaak kwam aan het rollen toen de agent een klacht over zijn collega Michelle Jahnsz indiende. Hij beschuldigde haar ervan dat ze informatie over hem op het internet had opgezocht en naar haar broer had gestuurd. Volgens Jahnsz had Oehlstrom op haar persoonlijk e-mailadres ingelogd terwijl ze beiden dienst hadden. Verschillende e-mails tussen haar en haar broer werden doorgestuurd naar een onbekend e-mailadres. Ook wijzigde Oehlstrom het wachtwoord. De rechter doet morgen uitspraak.

Reacties (4)
31-08-2009, 12:21 door Night
Klinkt meer als een kleuterschool dan als een politiekorps als ik eerlijk ben.

O: "Juf, zij heeft mijn ...."
J: "Nee juf, hij begon!"

Morgen horen we wat de juf er van vindt
31-08-2009, 15:30 door Anoniem
nou,ja leuke agenten,niet dus.
Ik vind dat je zo niet als collega's met elkaar om moet gaan.
Je moet normaal je werk kunnen doen,als collega's onderling.
Als je wat over elkaar wil weten moet je het elkaar zelf vragen vind ik.
Dan geeft de desbetreffende gene zelf wel een antwoord op de vraag als hij of zij het relevant vind.
01-09-2009, 16:16 door HooGLaNDeR
Lekker boeiend dat het een agent betreft. Het had ook een leraar kunnen zijn. Dit is niet ter zake dienende in deze situatie.
04-09-2009, 13:14 door colani
Door HooGLaNDeR: Lekker boeiend dat het een agent betreft. Het had ook een leraar kunnen zijn. Dit is niet ter zake dienende in deze situatie.

Doet wel ter zake denk ik: het is een persoon in dienst van de overheid, die ons moet beschermen en waar wij van verwachten dat ze zich niet met dit soort zaken ophouden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.