image

Firefox add-on bespioneert Google zoekresultaten

maandag 31 augustus 2009, 09:30 door Redactie, 5 reacties

Op dit moment verspreidt zich via verschillende webfora spyware die zich als een Adobe Flash Player update voordoet, maar in werkelijkheid het surfgedrag van Firefox-gebruikers monitort. Eenmaal actief op het systeem maakt de spyware een Firefox uitbreiding genaamd "Adobe Flash Player 0.2" aan. De "uitbreiding" voegt advertenties aan Google zoekresultaten toe en houdt het surfgedrag in de gaten. Het is de spyware met name om de Google zoekresultaten te doen, die het naar een website doorstuurt.

"We hebben in het verleden veel malware gezien die zich op Internet Explorer richt. Dat is waarschijnlijk een reden dat zoveel gebruikers een alternatieve browser zoals Firefox, Chrome, Safari of Opera kiezen. Hoewel dit voorheen als een maatregel voor veilig computergebruik werd gezien, lijkt dit niet langer het geval met de verspreiding van malware die zich op de meest populaire alternatieve browser richt, Firefox", zegt Jonathan Leopando van Trend Micro.

Reacties (5)
31-08-2009, 12:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-08-2009, 14:48 door cyberpunk
"the installer of which uses JavaScript"

Dus ik zit goed met Fx en NoScript...

Warn me when sites try to install add-on. staat ook aangevinkt en (ik denk) SpyBot heeft onder Exceptions ook een heel deel domeinen toegevoegd die standaard geblokkeerd worden.
31-08-2009, 17:46 door Anoniem
Ik schakelde mijn firefox 3 plugin functie uit. Ik kon er op wachten dat andere gevaarlijk bestanden gingen openen op ons computer. Ook download heb ik uitgeschakeld.In firefox 3 is standaard niet mogelijk om download of plugin uitschakelen.
31-08-2009, 20:03 door jefdom
hij ziet er wel verdomt verleidelijk uit,ik denk dat er veel mensen spijtig genoeg gaan intuinen(weeral)
31-08-2009, 20:24 door Thasaidon
Ik stel voor dat we weer over gaan op de goede ouwe Lynx text-based browser ;-)
Dan hebben we ook geen gezeur meer met dit soort zooi.

En ja, Lynx is ook te krijgen voor Windows! dus laat aub de Linux v.s. Windows vete maar achterwege.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.