image

Opera heeft eindelijk automatische update functie

woensdag 2 september 2009, 11:04 door Redactie, 4 reacties

De Noorse browserbouwer Opera lanceerde gisteren versie 10, die eindelijk over een automatische update functie beschikt. De browser waarschuwt automatisch als er een nieuwe update beschikbaar is. Het is echter ook mogelijk om dit uit te schakelen. Tevens is in Opera 10 de Presto 2.2 rendering engine onder handen genomen en zou nog veiliger en stabieler moeten werken. Specifiek ondersteunt Opera nu TLS 1.2 en een volledige verzameling "slot iconen" voor het waarschuwingsvenster.

Daarnaast worden root certificaten met MD2 signatures niet meer ondersteund, wat ook geldt voor SSL2 v2, zwakke ciphers en null karakters in certificaten. Versie 10 verhelpt verder een aantal kleine beveiligingsproblemen. Het volledige overzicht van alle fixes en verbeteringen is op deze pagina te vinden. Updaten kan via Opera.com. De browser heeft op dit moment een marktaandeel van twee procent.

Reacties (4)
02-09-2009, 12:39 door Anoniem
Huh? En dat was toch zo'n slechte optie? Dat lees ik altijd als er iets over Microsoft gezeurd wordt.
02-09-2009, 13:30 door rob
Door Anoniem: Huh? En dat was toch zo'n slechte optie? Dat lees ik altijd als er iets over Microsoft gezeurd wordt.

Ik denk dat weinig mensen bezwaar hebben tegen het enkel melden dat er een nieuwe versie beschikbaar is.

Het wordt wel irritant wanneer die update ook automatisch wordt geinstalleerd.
02-09-2009, 17:11 door cyberpunk
Door Anoniem: Huh? En dat was toch zo'n slechte optie? Dat lees ik altijd als er iets over Microsoft gezeurd wordt.

Kan je zo'n reactie aanhalen dan? Volgens mij vergis je je en wordt er gezeurd omdat M$ IE zo'n optie niet heeft.
02-09-2009, 21:23 door Ivanhoe
Voor mij werkt het prima als ik alleen maar bericht krijg dat er een update is.
Met Firefox zit ik vaak in Sandboxie, dus een automatische update van Firefox wordt na afsluiten toch teniet gedaan en dat vind ik helemaal niet erg. Wat ik wel doe dan, is de nieuwe Firefox versie in Sandboxie downloaden en overzetten naar mijn harde schijf, vervolgens Sandboxie/Firefox afsluiten (en sandbox verwijderen), de nieuwe Firefox-setup opstarten en de installatie van de nieuwe versie over de oude versie heen schrijven. Dit is bij mij (XP) nog nooit de mist in gegaan.

Automatische updates staat bij mij ook op enkel een mededeling geven.
Kan ik na downloaden kiezen voor 'Aangepaste installatie' en permanent uit de update-lijst verwijderen wat me niet aanstaat.
Om de laatste updates voor Windows binnen te halen (als ik hier bijvoorbeeld lees dat er een belangrijke bij zit) zet ik af en toe in Systeem 'Automatische updates' op 'uit', klik [Toepassen], klik weer op 'Mededeling geven', klik [Toepassen] en [OK]. Tot nu toe gaat Windows dan steeds gelijk naar Windows Update om te checken of er nieuwe updates zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.