image

Bende pleegt miljoenenfraude met creditcards

woensdag 2 september 2009, 14:12 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn vijf Oost-Europese mannen aangeklaagd wegens het plegen van miljoenenfraude met gestolen creditcards. De vijf waren onderdeel van een bende, genaamd de Western Express Cybercrime Group, waar eerder al zeventien andere leden van werden aangeklaagd. Tussen 2001en 2007 verhandelde de bende tenminste 95.000 gestolen creditcardnummers, wat minimaal 4 miljoen dollar opleverde.

De vijf verdachten verkochten de gestolen creditcards op een forum genaamd "the International Association for the Advancement of Criminal Activity." Ook rekruteerde de bende katvangers om via eBay producten aan te bieden die ze niet hadden. Als de koper een product kocht en betaalde, hielden de verdachten het geld, en kochten vervolgens via een gestolen creditcard het product ergens anders en lieten die bij de koper bezorgen. Twee van de Oost-Europeanen werden vorige week in Praag aangehouden en aan de VS uitgeleverd. De vijf hangt een maximale gevangenisstraf van 34 jaar boven het hoofd.

Reacties (2)
02-09-2009, 14:34 door SirDice
ls de koper een product kocht en betaalde, hielden de verdachten het geld, en kochten vervolgens via een gestolen creditcard het product ergens anders en lieten die bij de koper bezorgen.
Clever..
02-09-2009, 17:57 door spatieman
roemenen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.