image

Milieuvriendelijke virusscanner is oplichting

donderdag 3 september 2009, 10:02 door Redactie, 6 reacties

De meeste nep-virusscanners maken consumenten bang door hen te laten geloven dat het systeem besmet is, maar een nieuw exemplaar hanteert een andere methode. GreenAV beweert de eerste milieuvriendelijke virusscanner ter wereld te zijn, die 2 dollar van elke aankoop doneert aan een programma voor het redden van het tropisch regenwoud.

Daarnaast zou de anti-virus software bescherming tegen allerlei malware moeten bieden. In tegenstelling tot andere nep-virusscanners, die gebruikers eerst een proefversie beloven, moet GreenAV meteen met een creditcard worden betaald. Een ander verschil is dat het programma honderd dollar kost, het dubbele van een "doorsnee" nep-virusscanner. Volgens Websense maakt de software, getuige het aantal klachten op websites, steeds meer slachtoffers.

Reacties (6)
03-09-2009, 12:42 door Anoniem
Ach, het bestellen gaat in ieder geval over een "Secure SLL Connection"... :P
03-09-2009, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: Ach, het bestellen gaat in ieder geval over een "Secure SLL Connection"... :P

SSL (Secure Socket Layer) bedoel je, en ja... dat niemand eerder aan deze manier van social engineering heeft gedacht verbaast me
03-09-2009, 18:11 door mathijsk
Dus mensen betalen uit zichzelf 100 dollar voor een of andere vreemde virusscanner die zelfs 4x zoveel kost als al aardig goede scanners die het ook echt doen omdat dan 2 dollar naar een goed doel gaat?
Waarom kopen ze dan niet gewoon een avira, avg of avast voor een beduidend lager bedrag en doneren zelf een tientje naar een dergelijk doel? Meer dan 2x zo goedkoop, 5x zo effectief wat het goede doel betreft en het werkt ook nog.

Wat ik verder niet begrijp is waarom de makers van dit soort malware niet gewon een werkend product aanbieden voor die prijs, als het business model werkt, kun je toch net zo goed voor de langere termijn gaan?
03-09-2009, 23:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ach, het bestellen gaat in ieder geval over een "Secure SLL Connection"... :P

SSL (Secure Socket Layer) bedoel je, en ja... dat niemand eerder aan deze manier van social engineering heeft gedacht verbaast me

Hij bedoelde SLL, check de screenshot ;)
04-09-2009, 09:48 door Anoniem
Betaal mij lekker veel, vooral omdat ik zeg milieuvriendelijk te zijn. Dan verdien ik tonnen, en ik doneer wel een paar euro aan een of andere milieugroep. Daarom koop ik per definitie nooit iets als men reclame maakt met milieukreten.
06-09-2009, 09:11 door Anoniem
Door Anoniem: Betaal mij lekker veel, vooral omdat ik zeg milieuvriendelijk te zijn. Dan verdien ik tonnen, en ik doneer wel een paar euro aan een of andere milieugroep. Daarom koop ik per definitie nooit iets als men reclame maakt met milieukreten.
Dat is natuurlijk onzin... Nieuwe milieuvriendelijke technieken moeten ook ontwikkeld worden en zijn daarom met name in het begin vaak wat duurder. Daaraan bijdragen (en dus investeren in langere termijn doelen) is helemaal niet zo gek...

Maar goed, zo'n "groene virusscanner" heeft daar natuurlijk geen barst mee te maken... Als je daaraan geld geeft, denk je gewoon verder niet na... En dat is nooit handig, lijkt mij...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.