image

Mannen slechter met wachtwoorden dan vrouwen

donderdag 3 september 2009, 12:21 door Redactie, 3 reacties

Mannen gaan slechter met wachtwoorden om dan vrouwen, zo beweert virusbestrijder PC Tools aan de hand van een onderzoek onder 4500 Europeanen. Bijna de helft van de mannen (47%) kiest hetzelfde wachtwoord voor elke website die ze bezoeken, terwijl 26% van de vrouwen dit doet. Vrouwen zijn ook voorzichtiger op het gebied van doorgestuurde bijlagen en links. Bij de mannen opent bijna tweederde een link of bijlage van een vriend, zonder die eerst te controleren. Vrouwen zijn met 48% een stuk bewuster in dit geval. Mannen weten op hun beurt weer dat Instant Messaging, e-mail en websites gebruikt worden voor het verspreiden van malware, terwijl slechts 44% van de vrouwen dit weet.

Reacties (3)
03-09-2009, 12:39 door Anoniem
Zeggen dit soort percentages wat over de realiteit ? Immers zijn er genoeg mensen die van alles openen zonder eerst de bijlage te controleren, terwijl ze in dit soort enquetes toch aangeven dat ze wel degelijk de bijlage eerst controleren. Of mannen dus slechter zijn met wachtwoorden is erg moeilijk te zeggen op basis van een enquete. Misschien zijn mannen wel eerlijker in hun antwoorden ;)
03-09-2009, 14:34 door Anoniem
Ik ben een man en heb erg veel met en tussen vrouwen gewerkt, met computers - en dit is mij nu werkelijk nog nooit opgevallen. Integendeel. Bizar bericht. Als het ergens op slaat, zou ik toch wel één vrouw moeten kennen voor wie het opgaat. Maar ik ken er geen een. Helemaal geen.
21-09-2009, 19:37 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben een man en heb erg veel met en tussen vrouwen gewerkt, met computers - en dit is mij nu werkelijk nog nooit opgevallen. Integendeel. Bizar bericht. Als het ergens op slaat, zou ik toch wel één vrouw moeten kennen voor wie het opgaat. Maar ik ken er geen een. Helemaal geen.

Oh nee? En kent u dan wel een of meer mannen voor wie dit opgaat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.