image

Chinese websites verbieden nicknames

maandag 7 september 2009, 14:12 door Redactie, 7 reacties

Op Chinese nieuwssites is het registreren onder een nickname niet meer toegestaan, wie wil reageren moet zijn echte identiteit opgeven. Voorheen was het mogelijk om anoniem te reageren, maar sinds augustus vragen tal van grote nieuwssites om de echte naam en de Chinese variant van het Burger Service Nummer. De door de overheid ingestelde maatregel zou eind juli door het "State Council Information Office" genomen zijn, één van de overheidsinstanties die voor toezicht op het internet verantwoordelijk is. De nieuwe maatregel is niet waterdicht, aangezien het mogelijk is om onder een andere naam, ID en telefoonnummer te registreren.

Volgens de autoriteiten moet het verbod op nicknames voor een grotere "sociale verantwoordelijkheid" en "beschaafdheid" onder gebruikers zorgen. Een redacteur die anoniem wil blijven denkt dat de maatregel is ingevoerd omdat de invloed van de publieke opinie op het web nog steeds te groot zou zijn. Eerder moesten ook online gamers zich al op deze manier registreren.

Reacties (7)
07-09-2009, 14:22 door Anoniem
Nederlandse politici, vooral van CDA huize, willen ook graag de anonimiteit zoveel mogelijk beperken op internet. Dus het zou mij weinig verbazen als dit soort regels hier ook doorgevoerd gaan worden, naast de al aanwezige maatregelen zoals data retention.
07-09-2009, 15:06 door Skizmo
Door Anoniem: Nederlandse politici, vooral van CDA huize, willen ook graag de anonimiteit zoveel mogelijk beperken op internet. Dus het zou mij weinig verbazen als dit soort regels hier ook doorgevoerd gaan worden, naast de al aanwezige maatregelen zoals data retention.
Dit soort uitspraken worden gedaan door mensen die niet begrijpen wie daadwerkelijk de macht hebben op het internet.
07-09-2009, 15:47 door spatieman
als je bedenkt, dat 70% van de bevolking de zelfde naam hebt, wordt het lastig...
07-09-2009, 16:48 door Anoniem
Door spatieman: als je bedenkt, dat 70% van de bevolking de zelfde naam hebt, wordt het lastig...

Hehe, die had je anoniem moeten posten. Of nee, laat ik zeggen dat ik die anoniem had moeten posten ;-)
07-09-2009, 17:32 door Anoniem
Chinese nieuwssites worden toch allemaal door de overheid gecontroleerd, daar kan je geen echt nieuws halen, en het is ook alleen maar nodig als je wilt reageren.

@spatieman
je moet toch ook je BSN nummer opgeven.
08-09-2009, 08:42 door Anoniem
"Dit soort uitspraken worden gedaan door mensen die niet begrijpen wie daadwerkelijk de macht hebben op het internet."

Kortzichtige uitspraak. Het gaat er niet om in een samenleving 'wie de macht hebben op internet', maar 'wie de wetten opstellen'. Verder denk ik dat ik, met 15 jaar ervaring in de ISP branche, een vrij goed zich heb op de vraag wie de macht hebben op het internet.
08-09-2009, 09:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door spatieman: als je bedenkt, dat 70% van de bevolking de zelfde naam hebt, wordt het lastig...

Hehe, die had je anoniem moeten posten. Of nee, laat ik zeggen dat ik die anoniem had moeten posten ;-)
Nee, dat heb je verkeerd, it was I, le Clerck....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.