image

Tien miljoen downloads Opera 10

dinsdag 8 september 2009, 16:18 door Redactie, 9 reacties

In de eerste week na de lancering van Opera 10 is de Noorse browser al tien miljoen keer gedownload. De nieuwste versie van de browser richt zich vooral op snelheid, maar beschikt voor het eerst ook over een automatische update functie. "Hoewel het aantal downloads met elke lancering een consistente groei kent, heeft Opera 10 onze verwachtingen ver overtroffen", zegt CEO Jon von Tetzchner.

Er zouden inmiddels meer dan 40 miljoen desktop gebruikers van Opera zijn en nog eens tientallen miljoenen mensen die de browser op hun mobiele telefoon, Nintendo Wii of ander apparaat gebruiken. Volgens deze statistieken bleef het marktaandeel van Opera de afgelopen maanden rond de 2% hangen.

Reacties (9)
08-09-2009, 16:25 door Anoniem
Ik moet zeggen, als fervent Firefox gebruiker ben ik ook overgegaan als test en het bevalt mij uitstekend! Geheugengebruik is erg acceptabel (tegenover Firefox 3.5). De websites worden bloedsnel gerenderd (en o.a. ACID3 test wordt perfect doorlopen) en zaken als de RSS reader werkt erg fijn.

Alleen de mailclient is nogal een bende. Ik connect met 4 imap server (3 secure) maar hier gaat hij redelijk over z'n nek (vooral met de 2 hele grote mailboxen, groter dan 4GB dus). SMTP blijkt ook moeilijk te zijn voor de mailclient (ipv6).

Maar ik werk er nu bijna een volle week mee (zowel 64bit als 32bit) en gebruik Firefox alleen nog maar om compabiliteit te testen (of sites te bezoeken welke in Opera echt teveel problemen geeft).

(en misschien overbodig, maar ik draai alleen Linux. Dus mijn ervaringen zijn puur gebaseerd op Linux)
08-09-2009, 18:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-09-2009, 20:45 door H.King
Ik gebruik opera alweer langer dan een jaar, en mijn ervaring met websites ( als php programmeur ) is dat opera sommige pagina's juist NIET goed weergeeft waar firefox/IE het beiden wel doen. Maar dit kan te maken hebben met het lage martkaandeel.....in mijn ogen is Opera alsnog gewoon de beste.

(windows)

ps : alleen je hotmail inbox kom je met opera niet in, krijg je een soort scroll bug wat de pagina onbruikbaar maakt.
08-09-2009, 20:57 door Anoniem
Kan iemand zeggen hoe hij opera ervaart tegenover chrome?
08-09-2009, 22:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-09-2009, 00:08 door Anoniem
@H.King: Hotmail accounts lukt alleen met 'n plug-in redelijk.
Algemeen: Inderdaad, Opera heeft met bepaalde site's vreemde problemen & de mail-cliënt mag nog wel aan gesleuteld worden, maar in dit tempo is dat ook géén werk meer.
De eerste mail-cliënt was ook niet bepaald fantastisch, maar dit gaat de goede kant op.

Ik vraag me dus nú al af hoe ver het operateam gaat met de 11e versie.

om te mailen gebruik ik momenteel liever 'n alternatief

Gebruik zelf de windows & Apple varianten. (de Apple varianten in mindere mate, maar dat heeft vandoen met de install bij iemand anders.)
09-09-2009, 07:08 door Anoniem
And the world yawns.
09-09-2009, 18:33 door Anoniem
Was er niet iets met de veiligheid en de privacy? O nee, dat is allemaal natuurlijk alleen bij Microsoft. Nou, we merken de rampen wel.
25-09-2009, 16:29 door Anoniem
Ik gebruik Opera inmiddels al jaren. Ben erg enthousiast over de gehele werking van Opera. Mijn ervaring is dat er nog wat kleine foutjes zijn bij sites met HTTPS verbinding zoals alle banken: Rabobank/Bizner, ABNAMRO. Verder loopt Google adwords ook niet altijd vlekkeloos. Maar ik hoop dat dit snel wordt opgelost. Hoe dan ook, Opera is zoals Cancellara bij het tijdrijden. Veruit de beste....!!!!

(windows)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.