image

Google geeft Chrome extensies groen licht

vrijdag 11 september 2009, 14:34 door Redactie, 5 reacties

Google Chrome ondersteunt nu officieel extensies, waarbij de browser nog meer in het vaarwater van Firefox komt. Voorheen waren de extensies verborgen achter een "developer flag", maar dat is niet meer het geval. "Het verwijderen van de flag is de eerste stap in onze lancering, en het betekent dat we klaar zijn om meer mensen extensies te laten gebruiken", zegt software engineer Aaron Boodman. De huidige versie van het extensie-systeem draait voornamelijk om de basis infrastructuur en beveiliging. Toch waarschuwt Boodman dat gebruikers nog steeds voorzichtig moeten zijn met de extensies die ze installeren. De ondersteuning is nu alleen nog in de dev-channel release te vinden, maar zou binnenkort ook via het bètakanaal zijn te downloaden.

Mozilla kijkt voor de ontwikkeling van Firefox ook naar Chrome. Zo blijkt uit de gepresenteerde Roadmap dat de ontwikkelaar van plan is om in Firefox 3.7 plugins in hun eigen proces te laten draaien. Met Firefox 4 wil men dit voor elke tab doorvoeren. Dit moet voorkomen dat de hele browser vanwege een fout geprogrammeerde of kwaadaardige website crasht. Een functionaliteit waar Google Chrome al geruime tijd over beschikt.

Reacties (5)
11-09-2009, 14:42 door Anoniem
Het grote verschil met Firefox is en blijft de privacy. O, wat waren we verontwaardigd over Internet Explorer. Firefox zou veel veiliger zijn. Maar als het om Google gaat, zijn we al die verontwaardiging ineens weer vergeten. Hypocriet tot in de haarwortels.
11-09-2009, 15:02 door U4iA
Door Anoniem: Het grote verschil met Firefox is en blijft de privacy. O, wat waren we verontwaardigd over Internet Explorer. Firefox zou veel veiliger zijn. Maar als het om Google gaat, zijn we al die verontwaardiging ineens weer vergeten. Hypocriet tot in de haarwortels.
Google is toch het liefste jongetje van de klas. Je zoekt er mee, je mailt er mee, je blogt, rrst (is dat een werkwoord?), maakt documenten, slaat er data en foto's op, je browsed er straks mee en ook al je medische gegevens staan er. Mensen vergeten wel eens dat Google niets anders is dan een Advertentieverkoper en daarvoor maken ze gebruik van de inhoud van je data/mails/documenten/surfgedrag en kunnen ze gericht op jouw reclame afvuren.

De Extenties zijn dus heel erg welkom. Ik zeg als eerste: AdBlock en CustomizeGoogle. :)
12-09-2009, 11:51 door Anoniem
Dan gebruik je toch Iron? Dan heb je dat gespioneer van Google niet:)
13-09-2009, 11:33 door Anoniem
Door Anoniem: Dan gebruik je toch Iron? Dan heb je dat gespioneer van Google niet:)
Of je gebruikt heel Google niet meer, is veel eenvoudiger.
13-09-2009, 21:44 door Slamaar
Door Anoniem: Het grote verschil met Firefox is en blijft de privacy. O, wat waren we verontwaardigd over Internet Explorer. Firefox zou veel veiliger zijn. Maar als het om Google gaat, zijn we al die verontwaardiging ineens weer vergeten. Hypocriet tot in de haarwortels.
Lezen is blijkbaar moeilijk.

Er staat nergens iets over dat een grote gros internettende wereldburgers opeens wel voor Chrome kiezen of zo ipv. van IE. Mogelijk zit ik er naast, maar je komt mij nogal gefrustreerd over.

Er staat niets meer dan dat Google inziet dat Firefox's succes vooral te danken is aan "addons" en dus voert Google nu een toneelstukje op dat zij nu OOK addons toelaten. Een beetje alerte FF gebruiker weet allang dat de mogelijkheid van "addons" slechts een deel van het totale verhaal is. Het draait bij FF-ers vooral om de addons waar Google en collega adverteerders c.q. spammers, malware vendors jada jada jada.... geen reet aan kunnen verdienen, maar de gebruiker alle controle en vrijheid geven die ze willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.