Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Geheimhoudingsverklaring

14-09-2009, 15:29 door Anoniem, 5 reacties
Geachte mede-security-mensen,

Ik werk al een gehele poos in de ICT. Echter ben ik onlangs gevraagd om een geheimhoudingsverklaring op te stellen voor ICT Medewerkers, dus geen geheimhoudingsverklaring voor medewerkers maar één specifiek voor ICT-ers. Als ICT-er heb je toch meer toegang tot (privacy)gevoelige informatie.

Wie kan mij helpen aan een voorbeeld? Wie heeft er tips?
Misschien is het een idee om een ruimte te creëren op Security. waarin voorbeeldbrieven staan, uiteenlopend van verwijdering van gegevens tot voorbeeld geheimhoudingsverklaringen etc.

Bij voorbaat dank.
Reacties (5)
14-09-2009, 16:42 door Anoniem
Is dat geen taak voor een jurist? Die heeft de juiste kennis om een dergelijke verklaring goed op te stellen.
14-09-2009, 16:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-09-2009, 17:02 door Anoniem
Ik heb een voorbeeld. Ik kreeg via - via een legaal Windows Product Key van een ICT-er medenwerker en heb die thuis geinstalleerd op mijn computer. Als ICT ga je zorgvuldig met je personeel en eis je van het personeel dat ze zorgvulldig met gevoeligen informatie om gaan. Als medenwerker op straat komt staan gaat gevoeligen informatie verloren en kan imago van bedrijf beschadigen , of zelfs op extra kost jagen!.
15-09-2009, 14:01 door Anoniem
"Als ICT-er heb je toch meer toegang tot (privacy)gevoelige informatie. "

Een geheimhoudingsverklaring heeft geen betrekking op de vraag hoe je om hoort te gaan met privacy-gevoelige informatie. Privacy-gevoelige informatie en bedrijfsgeheimen zijn twee heel verschillende zaken, ook al heb je in de IT en informatiebeveiliging met beiden te maken.
15-09-2009, 15:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.