Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Office Genuine Adv wil niet installeren: oorzaak

14-09-2009, 23:47 door Bitwiper, 4 reacties
In mijn (Engelstalige) XP kreeg ik telkens na het draaien van Microsoft Update de volgende foutmelding:

Some updates were not installed
The following updates were not installed:
Office Genuine Advantage Notifications (KB949810)

Wat Googlen wees uit dat hierover een boel vragen zijn maar weinig zinvolle antwoorden, behalve deze van ene Phil Wilson: http://www.winvistatips.com/info-office-genuine-advantage-notifications-kb949810-failure-task-scheduler-not-running-t583877.html

En ook onder XP klopt dat: de Task Scheduler service moet draaien. Mocht je, net als ik, zoveel mogelijk services hebben uitgezet, dan zul je deze service op moeten starten voordat je Microsoft Update draait. Dat kan in een command prompt met:

net start "task scheduler"

Als je daarna Microsoft Update draait volgt er geen foutmelding, en blijkt een bestand "C:\Windows\Tasks\OGALogon.job" te zijn toegevoegd. Zo te zien verwijdert dit zichzelf na de eerstvolgende keer dat er iemand inlogt.

Overigens is het starten van een service m.b.v. "net start" een tijdelijke actie, na reboot worden de standaard instellingen uit het register overgenomen (dus wat je in Services als startup type hebt ingesteld).

PS als je je mening over het nut/de nadelen van de Genuine Advantage Notifications wilt ventileren, start dan svp een aparte thread op het forum.
Reacties (4)
15-09-2009, 01:59 door Ilja. _V V
Volgens mij kan het ook zonder via "net start" uit te voeren door naar http://www.microsoft.com/genuine/validate/ValidateNow.aspx?displaylang=nl te navigeren & daar op "Office valideren" te klikken. Dan word er met een ActiveX ook de nieuwste ingezet.

Net even getest, via Services "Task Scheduler" gestopt, klik: Ja, mijn Office is braaf... ;-)

P.S: Mocht je ook de ActiveX uit gezet hebben, dan kan het ook nog via: http://www.microsoft.com/genuine/office/Validate.aspx?displaylang=nl&sGuid=76ba5656-91b6-40a2-8cfa-05c0da74ba3e & dan onderaan op het blauwe blokje "Nu valideren" klikken.

In de laatste entree van je link word trouwens uitgelegd dat er verschil tussen de notificatie & de validatie is. Dus als je een illegale Office hebt & je wilt daarvoor in de nieuwste bijgewerkte stijl voor gewaarschuwd worden, dan moet je de nieuwe notificatie installeren. Als je alleen wilt weten of je Office legaal is, dan heb je genoeg aan de validatie.

De MSRT werkt dacht ik met bijna dezelfde methode, word na de herstart één keer uitgevoerd, dus die doet het dan ook niet onder dezelfde instellingen...

Ook even gecontroleerd: Je kan wel de WGAN handmatig downloaden & uitvoeren, maar de OGAN blijkbaar niet.
15-09-2009, 08:57 door Anoniem
Ik heb office legaal, maar ik deze update niet geinstalleerd omdat ik daar nogal afschuw van heb, en toen office is geinstalleerd is ie al gevalideerd met de code. Verder geen meldingen ofzo gehad dus het zal wel goed zijn :)
15-09-2009, 12:27 door Anoniem
Microsoft zoekt het maar lekker uit met niet werkende Genuine Advantage Notifications ! Het is hun probleem dat software niet meer werkt. Je kan Microsoft niet vrantwoordelijk stellen als je met Nlite of XPlite aanpassingen heb gedaan. In Update´s staat onder de voorwaarden van de licencie. Maar goed in WIndows XP zijn wij de baas over ons eigen computer. In Windows Vista heb we niks meer tevertelen, zelfs is niet toegestaan om Windows Sidebar deinstalleren. Ik heb al jaren lang een hekel aan Microsoft zijn begeleidt qa software voor teinstalleren in system32 map. Programma´s die gevaarlijk zijn is Windows Script host en programma´s die irritant zijn is "Task Scheduler service ". Ik heb deze verwijderd met XPlite. Ik heb het toen maar meteen goed gedaan en de volgende Serivce van mijn computer verwijderd, als Windows Script host , Task Scheduler, Telnet Service, Outlook Expres, Address book, chat , Remote Desktop connection. en ctfmon.exe. Ik was ook van plan om indows-opdrachtprocessor cmd.exe, te verwijderen.
15-09-2009, 14:12 door Anoniem
Met een illegale Vista Ultimate versie de WGA gecheked.
"Alles goed" zegt ie.
Raar, wel beter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.