image

Botnetbeheerders voor rechter gesleept

woensdag 16 september 2009, 15:50 door Redactie, 3 reacties

In Amerika zijn twee mannen aangeklaagd wegens het infecteren van 22.000 computers die ze later gebruikten om een hostingprovider mee aan te vallen. De 21-jarige Thomas James Frederick Smith en 20-jarige David Anthony Edwards, ook bekend als Zoot en Davus, zochten volgens de openbare aanklager actief op het internet naar kwetsbare computers. Die infecteerden ze vervolgens met malware om dan via IRC te besturen.

Om de kracht van het botnet aan een potentiële koper te demonstreren, besloot het duo hostingprovider ThePlanet.com aan te vallen. Ook defaceden de twee websites en publiceerden in één geval een volledige klantendatabase van een bedrijf. Smith en Edwards ontkennen schuldig te zijn. Mochten ze toch veroordeeld worden, dan kunnen ze maximaal een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen. De zaak komt op 16 november voor de rechter.

Reacties (3)
16-09-2009, 16:45 door spatieman
5 jaar maar.
en dat UK gastje met zijn ziekte zou levenslang moeten krijgen.
ziek volk daar..
16-09-2009, 17:38 door mathijsk
Dat ligt er maar aan bij wie je gezichtsverlies veroorzaakt zie je maar weer.

Dat het volk daar niet strookt met mijn denkwijze is mij allang duidelijk, ik hoef er niets van te weten.
Jammergenoeg gaan we hier in Europa ook langzaam die kant op, ik zie ieder jaar weer zaken verdwijnen waardoor je voorheen blij kon wezen om Nederlander te zijn.

Daarnaast hebben ze niet alleen die 5 jaar boven het hoofd hangen, maar ook nog 250.000 dollar boete.
Wanneer ze die niet kunnen betalen binnen die 5 jaar, blijven ze toch nog best lang in de gevangenis zitten denk ik zo, want dan wordt dat waarschijnlijk vervangende hechtenis.
De heren pleiten onschuldig te zijn, ik ben benieuwd.
17-09-2009, 12:26 door Preddie
Door spatieman: 5 jaar maar.
en dat UK gastje met zijn ziekte zou levenslang moeten krijgen.
ziek volk daar..


5 jaar is al te veel voor een paar script kiddies? Volgens mij kan je beter je buurman van het leven beroven dan hoef je minder lang te zitten......


"Dat UK gastje" je bedoelt waarschijnlijk Gary MCkinnon ? Waarom moet hij levenslang moeten krijgen voor het benaderen van pc's die niet voorzien waren van een beveiliging ? Naast een boel ophef is er geen schade aangebracht, vertel mij dan is waarom jij vind dat deze persoon zo zwaar gestraft moet worden ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.