Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Wat is de beste firewall software? / [b]bedankt[/b]

17-09-2009, 22:27 door Rubbertje, 55 reacties
Op Google kom ik er niet uit. Allemaal verschillende websites die allemaal verschillende firewall software als beste naar voren schuiven.

Ik ben nu zo benieuwd wat jullie bevindingen zijn. Wat vinden jullie nou de beste firewall oplossing? En dan graag beperken tot softwarematige oplossingen dus geen terugkoppelingen over hardwarematige firewalls.

Ik ben benieuw welke firewall software ik binnenkort op mijn XP machine volgens jullie het beste kan installeren....

Alvast bedankt!


PS, Ook geen security suites aandragen aub. Alleen firewall software oplossingen aub.

CONCLUSIE
U hoeft niet meer te reageren op mijn topic. Iedereen bedankt voor de reacties. Door jullie reacties heb ik besloten om COMODO firewall te installeren en tot dusver bevalt dit programma mij uitstekend en geeft me een veilig gevoel. Nogmaal bedankt!
Reacties (55)
18-09-2009, 00:10 door Ilja. _V V
Gratis:
eEye Blink
Commodo
Ach, kijk hier alhier: http://www.security.nl/artikel/25065/1/Overzicht_firewalls.html
18-09-2009, 00:12 door Rubbertje
Door Ilja. _\\//: Gratis:
eEye Blink
Commodo
Ach, kijk hier alhier: http://www.security.nl/artikel/25065/1/Overzicht_firewalls.html
Bedankt voor het overzichtje, maar daar kan ik niet aan afleiden welke nou goed en welke nou beter is...
18-09-2009, 02:02 door Ilja. _V V
Ja, ok, kortweg qua werking heb je 2 soorten, firewall's die inkomend tegen houden & die zowel inkomend als uitgaand kunnen blokkeren.
In praktijk komt het erop neer dat de firewall die het meest aan je behoefte voldoet, EN een interface heeft die je niet compleet gek maakt waardoor je de neiging krijgt het uit te zetten, de beste is.
De ingebouwde firewall van XP SP2 doet het bv. alleen inkomend huis-tuin- & keuken best redelijk, maar meld alleen duidelijke pogingen, & moet je uit zetten als je daar een andere partij firewall bij installeert. Nooit 2 tegelijk aan, want die krijgen geheid ruzie. Net als antivirus.
18-09-2009, 02:11 door Rubbertje
Door Ilja. _\\//: Ja, ok, kortweg qua werking heb je 2 soorten, firewall's die inkomend tegen houden & die zowel inkomend als uitgaand kunnen blokkeren.
In praktijk komt het erop neer dat de firewall die het meest aan je behoefte voldoet, EN een interface heeft die je niet compleet gek maakt waardoor je de neiging krijgt het uit te zetten, de beste is.
De ingebouwde firewall van XP SP2 doet het bv. alleen inkomend huis-tuin- & keuken best redelijk, maar meld alleen duidelijke pogingen, & moet je uit zetten als je daar een andere partij firewall bij installeert. Nooit 2 tegelijk aan, want die krijgen geheid ruzie. Net als antivirus.
Bedankt voor je uitgebreide uitleg over de werking van firewalls en antivirusprogramma's, maar tot zover gaat mijn kennis ook nog wel... :p

De vraag is simpelweg welke softwarematige firewall het beste is. Want ik kan niet onder de motorkap kijken. Welke wordt bijvoorbeeld het meest gebruikt? Je noemde al Eye Blink, nog nooit van gehoor. Comodo kom je inderdaad veel tegen, net als de firewall van pc tools en zo zijn er nog een heleboel. Maar welke is nou de beste? Welke firewall houdt nou het meeste tegen? Welke is het meest veilig?
18-09-2009, 04:40 door ctrlaltdelete
De beste software firewall is Online-Armor Firewall, zie http://www.online-armor-firewall.nl.

Ook als beste getest door Matousec.
18-09-2009, 09:31 door cpt_m_
Toch een kleine TIP :)

Maak je gebruik van een router met Firewall?
18-09-2009, 11:35 door cryptomannetje
Ik heb jarenlang met genoegen gebruik gemaakt van de freeware ZoneAlarm firewall en later van de betaalversie (incl. anti-spyware en anti-virus) . Werkt prima en eenvoudig te beheren, maar heeft een groot nadeel: hij begint te updaten net als jij wilt gaan internetten en blokkeert al het inkomende en uitgaande internetverkeer. Updaten heeft een hogere prioriteit en is gepromoveerd tot een systeemactiviteit die niet te beinvloeden is, ook niet via de taskmanager! Gebruik ZoneAlrm dus alleen als firewall en niet in combinatie met die overige 'shit'.
Ben onlangs overgestapt naar Outpost van Agnitum en die werkt prima (alleen firewall).
18-09-2009, 11:51 door Ivanhoe
Door ctrlaltdelete: De beste software firewall is Online-Armor Firewall, zie http://www.online-armor-firewall.nl.

Ook als beste getest door Matousec.
Ziet er goed uit.
Zal hem eens installeren op mijn 2e Windows XP.

Wel 1 kanttekening: Online-Armor heeft, net als [url=http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/Spyware+Terminator+anti-spyware]Spyware Terminator[/url] een HIPS-module, die elk naar internet uitgaand programma of service door de gebruiker geaccordeerd wil zien (je bouwt dus a.h.w. een witte lijst op) en de HIPS-popups kunnen in het begin best wel irritant zijn.
Browsers e.d. natuurlijk nooit permanent accorderen; kunnen ze je ook niet gekaapt worden.

Zelf gebruik ik Comodo versie 2.4, die Nederlandstalig is, tot tevredenheid.
Als Comodo 3 Nederlandstalig komt, probeer ik die.
(Comodo 2.4: http://forums.comodo.com/nederlands_dutch/nederlandse_vertaling_dutch_translation-t6071.0.html)
18-09-2009, 12:17 door quikfit
Door cryptomannetje: Ik heb jarenlang met genoegen gebruik gemaakt van de freeware ZoneAlarm firewall en later van de betaalversie (incl. anti-spyware en anti-virus) . Werkt prima en eenvoudig te beheren, maar heeft een groot nadeel: hij begint te updaten net als jij wilt gaan internetten en blokkeert al het inkomende en uitgaande internetverkeer. Updaten heeft een hogere prioriteit en is gepromoveerd tot een systeemactiviteit die niet te beinvloeden is, ook niet via de taskmanager! Gebruik ZoneAlrm dus alleen als firewall en niet in combinatie met die overige 'shit'.
Ben onlangs overgestapt naar Outpost van Agnitum en die werkt prima (alleen firewall).


Dat updaten duurt wel 1,5 minuut!?
Gebruik ook Zone-alarm in combinatie met de overige chit,werkt perfect,maar welke firewall nou het beste is,ik denk niet dat 't zo makkelijk is om uit te vinden,uit elke test komt weer een ander resultaat .
18-09-2009, 13:16 door Anoniem
Ik weet niet of ie nog te vinden is online maar met XP (wat ik niet meer gebruik omdat ik ben overgestapt naar Linux) vond ik Atguard erg prettig werken. Je kunt per aanvraag aangeven of je die eenmalig of altijd wil weigeren of toestaan, uitgesplitst op protocol, poort en ip-adres.

Ik meen dat Norton het heeft gekocht om er hun pakket mee uit te breiden maar dat vond ik niks.
18-09-2009, 13:45 door Anoniem
Door Ivanhoe:
Wel 1 kanttekening: Online-Armor heeft, net als Spyware Terminator een HIPS-module, die elk naar internet uitgaand programma of service door de gebruiker geaccordeerd wil zien (je bouwt dus a.h.w. een witte lijst op) en de HIPS-popups kunnen in het begin best wel irritant zijn.

Online-Armor stelt geen vragen over vertrouwde programma's. Wanneer je in het begin bij het installeren de Safety Check Wizard doorloopt scheelt dat erg veel pop-ups achteraf.
18-09-2009, 15:33 door Ivanhoe
Door Anoniem: Online-Armor stelt geen vragen over vertrouwde programma's. Wanneer je in het begin bij het installeren de Safety Check Wizard doorloopt scheelt dat erg veel pop-ups achteraf.
Mooi. Zal ik op letten als ik 'm installeer. Zal echt schelen.
18-09-2009, 18:01 door Rubbertje
Ik heb inmiddels COMODO firewall geinstalleerd. Werkt prima, vooral weinig systeembelasting is wat mij als eerste opvalt. Bij elke handeling die ik pleeg vraagt hij of het mag (eenmalig of onthouden) dat geeft een prima veiligheidsgevoel. Tot zover heel tevreden. Maar bij een privacy test kwam wel naar voren dat de test wel wist wat mijn laatst bezochte websites waren, welke browser ik gebruik etc etc...
Ligt dat aan mijn instellingen van de Comodo firewall of heb ik daar weer een apart programma voor nodig?

Maar qua inbraak op mijn pc geeft comodo mij wel een veilig gevoel.
18-09-2009, 18:18 door Anoniem
Door Bastos: Ik heb inmiddels COMODO firewall geinstalleerd. Werkt prima, vooral weinig systeembelasting is wat mij als eerste opvalt. Bij elke handeling die ik pleeg vraagt hij of het mag (eenmalig of onthouden) dat geeft een prima veiligheidsgevoel. Tot zover heel tevreden. Maar bij een privacy test kwam wel naar voren dat de test wel wist wat mijn laatst bezochte websites waren, welke browser ik gebruik etc etc...
Ligt dat aan mijn instellingen van de Comodo firewall of heb ik daar weer een apart programma voor nodig?

Maar qua inbraak op mijn pc geeft comodo mij wel een veilig gevoel.

Een privacy test is nogal vaag, als het er bijvoorbeeld 1 op een website was ligt het waarschijnlijk aan de browserinstellingen die standaard allemaal dingen verteld.
19-09-2009, 00:14 door Ilja. _V V
Door Bastos: Bij elke handeling die ik pleeg vraagt hij of het mag (eenmalig of onthouden) dat geeft een prima veiligheidsgevoel. Tot zover heel tevreden. Maar bij een privacy test kwam wel naar voren dat de test wel wist wat mijn laatst bezochte websites waren, welke browser ik gebruik etc etc...
Ligt dat aan mijn instellingen van de Comodo firewall of heb ik daar weer een apart programma voor nodig?
Dat bedoelde ik dus eerder, je kan wel dat wat het beste getest is installeren, maar of je dat dan lekker vindt werken is eigenlijk veel belangrijker.

De bezochte websites kan je in de meeste browsers zo instellen dat het na iedere sessie automatisch gewist word, zowel cookies als geschiedenis. Nadeel van geschiedenis wissen is dat als je na bv. 2 weken nog terug wilt keren naar een bezochte website die link dan weg is. Verder hebben de meeste een privéstand. Verzenden van het browsermodel vind ik niet zo'n probleem & is soms noodzakelijk voor online installaties.

Verder kan je via Administrative Tools, Local Security Settings, Security Settings, Security Options, Shutdown: Clear virtual memory pagefile, Enable je wisselbestand bij het afsluiten leegmaken. Afsluiten & opstarten duurt dan iets langer zeker bij een groot pagfile.sys, maar dan is er al een stuk minder terug te vinden wat je allemaal uit gespookt hebt. ;-)
19-09-2009, 00:21 door Anoniem
"Wat is de beste firewall software?"

deze die in bepaalde firewall hardware zit....
19-09-2009, 10:03 door Anoniem
Als je voor XP een firewall wilt (want deze werkt niet op Vista) dan zou ik ook eens kijken naar de Sygate personal firewall
19-09-2009, 11:25 door Anoniem
Sygate personal Firewall gebruik ik velen jaren en is een goede firewall. Het jammere hiervan is dat deze sinds enige jaren overgekocht is door Symantec. Hierdoor is het programma niet meer up-to-date voor nieuwe technieken. Maar ondanks dat gebruik ik deze nog steeds op velen computers, naar tevredenheid.
19-09-2009, 16:23 door Anoniem
Bestuuring systeem zo lek als een mandje firewall?
Ga eerst een verdiepen hoe ik mijn bestuuringsysteem schoon krijg en ga verdedigen tegen bepaalde appicatie.
De regels zijn duidelijk, ik wil geen quicktime, SunJava, Adobe reader of google Earth of software die inbruik maakt op mijn privacy en mijn bestuuringsysteem extra kwetsbaar maakt. Daarna pak ik Microsoft aan en verwijder ik met XPlite (Windows Script hosts) + Task shedulere + CMD, en andere programma's als Messigner,
20-09-2009, 01:10 door Anoniem
Er is maar 1 beste firewall, geen firewall, zorg dat je niks open hebt staan, dat is namelijk de oplossing. Ooh, je gebruikt windows ? Laat dan maar zitten, volgens mij is windows eerder deel van het probleem dan van de oplossing. Zal me benieuwen of deze door de moderatie komt. :-)
20-09-2009, 10:46 door Anoniem
Het beste kan je een firewall met IPS/IDS nemen. Ik zal het even gemakkelijk uitleggen; een "normale" firewall (zonder IPS/IDS) timmert alleen poorten dicht. Een firewall met IPS/IDS timmert niet alleen poorten dicht, maar houdt inbrekers ook buiten. Wat een goede firewall is kan ik je niet vertellen, aangezien ik een security suite gebruik, waarvan de firewall niet los te verkrijgen is.
20-09-2009, 14:11 door Anoniem
"De beste software firewall is Online-Armor Firewall, zie http://www.online-armor-firewall.nl. Ook als beste getest door Matousec."

Waarom is Online-Armor Firewall de beste ?
20-09-2009, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem: Er is maar 1 beste firewall, geen firewall, zorg dat je niks open hebt staan, dat is namelijk de oplossing. Ooh, je gebruikt windows ? Laat dan maar zitten, volgens mij is windows eerder deel van het probleem dan van de oplossing. Zal me benieuwen of deze door de moderatie komt. :-)

Weer zo'n meute reactie van iemand die gewoon mee wil praten dat linux beter is maar niet verder komt dan de term "hash"
Deze argumenten zijn oud man, kom eens met wat nieuws
Als je het zelf allemaal zo goed weet schrijf dan zelf een OS
als je uberhaupt al kan schrijven
20-09-2009, 16:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-09-2009, 18:04 door Anoniem
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
Ik had die ook al eens op forum gezet.
Blijkbaar weet je dan nog niets na die vergelijkende test.
Als je uw systeem wil opzuiveren, gooi er al de sociale netwerken af, facebook, myspace, twitter, msn, mirc en ga zo maar voort, gooi je hele leven niet te grabbel, mail adressen telefoon foto's... Ik heb mijn familie en vrienden die weten wie ik ben, de rest van de wereld hoeft dat niet te weten.
Een echt volledig clean systeem lijkt mij Utopia...
Toch weer iemand die tot vervelens toe gebruik maakt om Windows in een slecht daglicht te zetten, tjah elk besturingssysteem zal wel zijn sterke en zwakke punten hebben zeker.(btw: nog nooit last gehad met één van al de windows die op verschillende pc's staan)
20-09-2009, 20:23 door Anoniem
Losse Linux bak tussen je internetmodem en je windows pc. bv smoothwall of untangle.
20-09-2009, 20:37 door Anoniem
Door Bastos: Op Google kom ik er niet uit. Allemaal verschillende websites die allemaal verschillende firewall software als beste naar voren schuiven..


http://www.online-armor-firewall.nl/download.html

http://www.online-armor-firewall.nl/webhelp3/index.html

Seven of Nine...
21-09-2009, 10:57 door Anoniem
Kerio Winroute Firewall (www.kerio.nl)
21-09-2009, 11:54 door Anoniem
Door Anoniem: Losse Linux bak tussen je internetmodem en je windows pc. bv smoothwall of untangle.
Zonealarm is de meest slecht firewall getest door google! Bij googel weten ze niks over computer beveiliging! Google wil ons graag dom houde en vooral met adverenzie ons lastig vallen zie doubleclick.net, Microsoft doet precies het zelfde maar dan met atdmt.com.
21-09-2009, 12:38 door Anoniem
Door Ilja. _\\//: Gratis:
eEye Blink
Commodo
Ach, kijk hier alhier: http://www.security.nl/artikel/25065/1/Overzicht_firewalls.html

Was het jou opzet om ellede veroorzaken met eEye Blink. Moet je dit lezen, daar wordt je niet vrolijk van
http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/07/03/free-total-pc-security-software-developed-by-security-experts/
21-09-2009, 13:27 door Ilja. _V V
Door Anoniemhttp://www.raymond.cc/blog/archives/2008/07/03/free-total-pc-security-software-developed-by-security-experts/
Waarom jij iedereen weer naar een blog in China stuurt? Ohnee, dat zijn de Cocoseilanden... ;-)

Nee hoor, ik heb zelf een tijdje terug Blink gebruikt, & als je Windows op U.S. staat, krijg je het een jaar gratis, probeer het net te testen maar de downloadpagina geeft een tijdelijke fout. Ik heb de eerste twee die in me opkwamen & waar ik goede ervaring & reacties over heb gehad neer gezet. Had er ook nog bv. ZoneAlarm bij kunnen zetten, maar bedacht me toen dat er alhier al een hele lijst stond.
Als je die weblog goed leest stelt hij dat Blink in China niet erg werkzaam is & een hogere systeembelasting dan gespecificeerd.
21-09-2009, 19:09 door Thasaidon
Door Anoniem: Ik weet niet of ie nog te vinden is online maar met XP (wat ik niet meer gebruik omdat ik ben overgestapt naar Linux) vond ik Atguard erg prettig werken. Je kunt per aanvraag aangeven of je die eenmalig of altijd wil weigeren of toestaan, uitgesplitst op protocol, poort en ip-adres.

Ik meen dat Norton het heeft gekocht om er hun pakket mee uit te breiden maar dat vond ik niks.

Voor mij was Atguard de 1e(windows) firewall die ik gebruikte en die werkte perfect.
Helaas is deze idd door Norton overgenomen en die hebben er het grootste bagger pakket aller tijden van gemaakt, Norton Internet Security.
Atguard was klein maar deed wat het moest doen zonder al die poespas er omheen.

Norton bedankt voor het verkloten van een perfect stukje software.

Maargoed, Ik gebruik nu een Linux router/firewall tussen mijn ISP router en mijn LAN en op mijn windows machines Comodo. En dat werkt ook prima.

Overigens zeg je geen suites te willen, maar helaas worden de meeste tegenwoordig alleen maar als suite uitgebracht.
Gelukkig kun je bij de meeste wel de AV functie uit zetten (of andersom).
21-09-2009, 19:18 door Anoniem
Aan je reactie te lezen over het gebruik van firewalls mag ik ervan uitgaan dat je een iets gevorderde gebruiker bent. Ikzelf gebruik voor sommige pc's verschillende firewalls omdat ze allemaal hun voor- en nadelen kennen.

Commodo is dusdanig goed dat hij je kan blokkeren in bijvoorbeeld het spelen van sommige spellen. Dit als je niet helemaal vertrouwt bent met firewalls. Het voor- en nadeel is dat hij niet alleen poorten dichttimmert maar bijvoorbeeld ook onderlinge connecties tussen programma's kan blokkeren (de software vraagt dit wel netjes, maar als je niet helemaal weet wat je doet kan deze je beperken in je gebruik).
Mijn oordeel over gratis firewalls (ga hier toch vanuit omdat je niet expliciet betaalde versies vermelde)

Comodo:

Veiligheid 5/5
Kennisniveau vereist: 5/5
Gebruiksgemak 2/5
Extra functionaliteit (virusscanner) 4/5
Snelheid van updates 5/5

Zonealarm:

Veiligheid 3/5 (timmert alleen poorten dicht)
Kennisniveau vereist 2/5
Gebruiksgemak 5/5
Extra functionaliteit 0/5 (gratis versie)
Snelheid van updates 2/5 (updates kunnen problemen veroorzaken met bijvoorbeeld windows)

Sygate
heb ik gebruikt, maar omdat deze niet meer ondersteunt wordt ga ik ervan uit dat deze niet meer aan de hoogste veiligheidseisen voldoet. Maar in de tijd dat het ondersteunt werd wel de beste keuze! Ik zal hier dus geen motivering geven omdat ze in mijn ogen niet meer veilig is.

MIJN ABSOLUTE FAVORIET:

PCTools firewall (gratis versie)

Veiligheid 5/5
Kennisniveau 4/5
Gebruiksgemak 5/5
Extra functionaliteit 0/5 (aparte virusscanner vereist)

Waarom mijn favoriet? Je kan per poort instellen of deze in en uitgaande pakketten doorlaat. Je kan het zelfs per protocol instellen. Je kan per ip-adres filteren enz. Ik kan iedereen de gratis versie aanraden. Deze is minstens 10x beter dan zonealarm. Ik ben nog nooit een firewall tegengekomen die zo in te stellen valt. (er zullen er misschien meer zijn). Deze voldoet aan 100% van mijn vereisten; gratis en volledig instelbaar, maar daarnaast gebruiksvriendelijk.

Oh ja, de versie is al aangepast voor windows 7! Niet voor jouw installatie, maar wellicht wel interessant voor de anderen onder ons...

Een aanrader voor iedereen: http://www.pctools.com/nl/firewall/
22-09-2009, 00:26 door Anoniem
Even om een vorige melding van mij te staven.
http://www.zdnet.be/news/107927/bankhacker-toont-gaten-in-facebook-applicaties/
Facebook komt hier op geen enkele pc op, nog niet half zelfs.
Mijn paranoia is weer verschrikkelijk...
22-09-2009, 11:11 door spatieman
vroegah, toen symantec hun firewall nog niet gekocht had, gebruikte ik atguard.
was ik zee tevreden over.

je kon er alle soort van regeltjes mee maken, heerlijke firewall.
standaard timmerde die alles dicht ,buiten het standaard verkeer.
22-09-2009, 11:54 door Anoniem
Ik gebruikten altijd Sygate Personal Firewall maar dan wel de Professional versie op het zakelijk bestuuringsystem Windows 2000 Professional en opvoor thuis gebruiker Windows ME!. Maar omdat Sygate is overgenomen en tenzielen gegaan zou ik een overtap maken op Outpost Professional firewall.


Outpost Professional firewall blockeerd ook nog eens reclame banners, geheugen lekkage, *beschermd zich zelft tegen verwijderen*. Wie weet wie de beste firewall gemaakt heeft. Van een Firewall mag je niet veel verwachten, het is deur slot, je maakt je huis deur open met de sleutel! ,Voor je deur op doet kijk je wie er achter de deur staat. *de firewall moet eigelijk zelf een beslising gaan nemen en niet overlaten aan de gebruiker.

Bijvoorbeeld je hebt een applicatie als Google Earth, dat is vertrouwelijk. Als de firewall deze gaat blockeren dan zit je met de gebakken peren!
22-09-2009, 14:09 door Anoniem
8signs firewall

Moet je wel alle regeltjes zelf in maken dan werkt die pas.

Perfect als je zelf alles onder controle wilt hebben.
22-09-2009, 15:18 door waarom_
Zone alarm is a BIG NO voor mij. Die heeft een phone home ingebouwd die via een SSL verbinding data terugstuurd. Aangezien het SSL is kan ik niet zien wat er gestuurd wordt en als ik geen controle heb over wat er teruggekoppeld wordt ben ik daar dus mee gestopt een paar jaar geleden.

Ben toen overgestapt op Comodo en dat bevalt mij eigenlijk prima. Zeer goed te configureren voor zowel de beginnende als ervaren gebruikers.

Maar ik denk dat elk programma wel z'n goede en minder goede heeft. Alles is afhankelijk wat je dagelijks doe op je PC.
23-09-2009, 10:24 door Anoniem
Ik gebruik al een tijdje COMODO Internet Security en ik ben er zeer tevreden mee.
23-09-2009, 13:29 door PaulWilders
Een goed ingestelde in het besturingssysteem ingebouwde Microsoft Firewall is softwarematig voldoende. Combineer dat met een hardware equivalent en discussies zijn vervolgens overbodig.

Paul Wilders

http://www.wilderssecurity.com
23-09-2009, 17:14 door Ivanhoe
Door PaulWilders: Een goed ingestelde in het besturingssysteem ingebouwde Microsoft Firewall is softwarematig voldoende. Combineer dat met een hardware equivalent en discussies zijn vervolgens overbodig.
Van FSCapture 6.x (5.3-zip is laatste freeware-versie) kun je op internet rar-bestanden vinden, gedownload door mij en geopend omdat ik op zoek was naar de laatste freeware-versie. Bij het openen met IZArc gaf AVG alarm van een virus of trojan. Had dat niet gebeurd, dan had dat virus of die trojan zich geinstalleerd en wellicht na/bij de eerstvolgende keer opstarten internet op gewild om verdere malware te downloaden. Bij mijn weten beschermd de Microsoft Firewall alleen tegen inkomend verkeer. Als ik dat niet fout heb, hoe wil je er dan voor zorgen, ook al zit ik achter een router (met dus een hardwarematige firewall), dat die trojan niet internet opgaat? En zou ik het fout hebben en geeft de Microsoft Windows Firewall melding dat een programma internet op wil, staat daar dan ook bij welk programma/service daar om vraagt. Dat vind ik het mooie van Comodo. Als ik bijvoorbeeld Sandboxie(Firefox) start, dan krijg ik van Comodo een pop-up waarin ik prachtig kan zien dat Sandoxie internet op wil met Firefox. Nochtans zijn er geen berichten dat malware zo link wordt geschreven dat dit omzeilt wordt, dus als een service van een trojan internet op wil, dan verwacht ik dat met Comodo (of waarschijnlijk ook Online Armor) gelijk te kunnen waarnemen.
23-09-2009, 19:31 door Thasaidon
Door Ivanhoe: Nochtans zijn er geen berichten dat malware zo link wordt geschreven dat dit omzeilt wordt, dus als een service van een trojan internet op wil, dan verwacht ik dat met Comodo (of waarschijnlijk ook Online Armor) gelijk te kunnen waarnemen.
Ben ik niet helemaal met je eens.
Een firewall zal dan een CRC of MD5 check aan de applicaties moeten hangen om te kunnen detecteren of een applicatie veranderd is of niet.
Als jou firewall dit niet doet, kan het maar zo zijn dat een windows systeem process (welke de firewall default toestaat) gehijacked word door mallware en dan dus alsnog het net op kan.
23-09-2009, 20:05 door Ivanhoe
Door Thasaidon:
1. Een firewall zal dan een CRC of MD5 check aan de applicaties moeten hangen om te kunnen detecteren of een applicatie veranderd is of niet.
2. Als jou firewall dit niet doet, kan het maar zo zijn dat een windows systeem process (welke de firewall default toestaat) gehijacked word door mallware en dan dus alsnog het net op kan.
1. Dat lijkt me iets wat de Windows Firewall al helemaal niet doet.
... Bestaan er al firewalls die dat doen?
2. Dan zou dus bijvoorbeeld 'svchost.exe' gekaapt kunnen/moeten worden.
25-09-2009, 14:03 door ctrlaltdelete
Door Ivanhoe:
Door Thasaidon:
1. Een firewall zal dan een CRC of MD5 check aan de applicaties moeten hangen om te kunnen detecteren of een applicatie veranderd is of niet.
2. Als jou firewall dit niet doet, kan het maar zo zijn dat een windows systeem process (welke de firewall default toestaat) gehijacked word door mallware en dan dus alsnog het net op kan.
1. Dat lijkt me iets wat de Windows Firewall al helemaal niet doet.
... Bestaan er al firewalls die dat doen?
2. Dan zou dus bijvoorbeeld 'svchost.exe' gekaapt kunnen/moeten worden.


Online-Armor maakt o.a. gebruik van de informatie die beschikbaar is in OASIS (http://www.tallemu.com/oasis2/)
Dit werkt i.c.m. de MD5 hash van bestanden.
13-10-2009, 15:43 door LouisBERK
Door Ilja. _\\//: Gratis:
eEye Blink
Commodo
Ach, kijk hier alhier: http://www.security.nl/artikel/25065/1/Overzicht_firewalls.html


de beste is nog altijd Zona alarm , moet je wel een maal per maand update, als je vista hebt moet je eerst service pack 1 installeren, en dan zona, veel succes .louis
13-10-2009, 21:42 door Anoniem
Zone Alarm is waardeloos troep en voor onkundig computer gebruikers. Ik wil niet zegen dat het een slecht firewall is.
volgens mij zijn er maar twee firewalls' die zich mogen meten met de besten. Outpost Pro en Comodo Pro die vechten om de hoofdprijs , die niet geschikt zijn voor onervaren computergebruikers, Comodo Pro is meest onvriendelijk firewall en Outpost Pro een van beteren. Voor Outpost moet je betalen en Comodo Pro is gratis.
14-10-2009, 10:30 door Anoniem
http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php#firewalls-ratings

Comodo scoort 100% veiligheid.
14-10-2009, 12:44 door Anoniem
Outpost Pro is zelf-lerend firewall. Stel je voor jij moet de beslising maken de deur dicht laten of open doen. Als een applicatie steeds vraagt om de poort open tedoen,Outpost (weet vertrouwelijk of onvertrouwelijk en zet poort automatisch dicht.
Je moet niet geiriteerd raken door firewall, eigelijk mag je niet eens weten dat er firewall op computer is geinstalleerd.
die verkeer blockeerd, gaat andere gebruikers niks aan!
Door Anoniem: http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php#firewalls-ratings

Comodo scoort 100% veiligheid.
14-10-2009, 15:32 door Anoniem
COMODO, ik heb hem en hij is heel goed.
Is alleen wel irritant als ik een programma wil installeren maar dat is wel voor 1min uit te zetten :P
14-10-2009, 19:39 door Anoniem
Door PaulWilders: Een goed ingestelde in het besturingssysteem ingebouwde Microsoft Firewall is softwarematig voldoende. Combineer dat met een hardware equivalent en discussies zijn vervolgens overbodig.

Paul Wilders

http://www.wilderssecurity.com

Hele fijne website waar ik erg veel heb geleerd over bv. SBIE, Geswall, Defensewall EN softwarematige firewalls (en meer). Dank!
Maar wat is het alternatief voor al diegenen die niet weten wat een 'goed ingestelde' Microsoft fw is en ook, hoe dat te doen.
Laat staan een thinclient op de kop tikken en er Monowall op gooien ofzo...

Zijn gratis firewalls van bv. Online Armor/Outpost niet echt een hulpmiddel voor diegenen?
Een 'run safer' optie zoals in OA is toch mooi?

Bas
14-10-2009, 22:11 door Anoniem
Niks is het beste.. We zitten niet in de hemel!
15-10-2009, 11:25 door Anoniem
Comodo firewall en zonealarm firewall.
15-10-2009, 12:22 door Anoniem
Door Anoniem: COMODO, ik heb hem en hij is heel goed.
Is alleen wel irritant als ik een programma wil installeren maar dat is wel voor 1min uit te zetten :P

Zet hem op learning mode, dan heb je er geen last van.
15-10-2009, 15:00 door Anoniem
Oke ik ga deze van de week eens uit proberen en zet op jou advice op learning mode. Deze optie " learning mode" zit zeker in een menu verboregen. Denk je dat die werkt op mijn Virtual pc 2007? Comodo 3 Professional http://download.cnet.com/Comodo-Firewall-Pro/3000-10435_4-10775568.html
Door Anoniem:
Door Anoniem: COMODO, ik heb hem en hij is heel goed.
Is alleen wel irritant als ik een programma wil installeren maar dat is wel voor 1min uit te zetten :P

Zet hem op learning mode, dan heb je er geen last van.
20-10-2009, 19:13 door Thasaidon
Door Ivanhoe:
Door Thasaidon:
1. Een firewall zal dan een CRC of MD5 check aan de applicaties moeten hangen om te kunnen detecteren of een applicatie veranderd is of niet.
2. Als jou firewall dit niet doet, kan het maar zo zijn dat een windows systeem process (welke de firewall default toestaat) gehijacked word door mallware en dan dus alsnog het net op kan.
1. Dat lijkt me iets wat de Windows Firewall al helemaal niet doet.
... Bestaan er al firewalls die dat doen?
2. Dan zou dus bijvoorbeeld 'svchost.exe' gekaapt kunnen/moeten worden.

Ik heb geen idee of de windows firewall dit doet. Ik weet wel dat bv Comodo dat dus wel doet.
Ook de firewall van ESET Smart security geeft ieder bestand waarvoor regels in de firewall bestaan een checksum.
Als zo'n bestand veranderd/aangepast word, klopt die checksum niet meer en dan meld de firewall dat.
Dat geldt dus ook voor bv je svhost.exe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.