image

FEM De Week bevuilt het internet

dinsdag 11 december 2001, 10:45 door Redactie, 7 reacties


Het 'email marketing bedrijf' Abfab weet van geen ophouden. Dit maal werden internetters onaangenaam verrast door een ongevraagd stukje reclame voor het weekblad FEM De Week.
Abfab is inmiddels met haar Selectmymail site uitgeweken naar de Oekraine, nadat provider Zonnet het kennelijk toch te bont vond worden dat deze site op een ADSL verbinding van deze provider werd gehuisvest. De spam werd verstuurd via een inbelaccount bij Zonnet. Christine Noordergraaf van FEM De Week ziet niet veel kwaad in de email-actie. Naar haar mening is dit voor de ontvanger prettiger dan reclame via de post of telemarketing. Zij verwacht dan ook veel positieve reacties op deze actie. Dat is opvallend, aangezien vorige email-acties voor onder andere Euronet, De Telegraaf en NRC Handelsblad die door Abfab zijn uitgevoerd tot negative publiciteit en het publiekelijk aanbieden van excuses door deze bedrijven hebben geleid. 'Dit eens maar nooit weer', liet De Telegraaf weten. Het versturen van ongevraagde email is nog niet bij de wet verboden, maar er is een grote consensus dat dit ongewenst is.

Verzenders van ongevraagde email plegen diefstal: de ontvanger en alle tussenstations tussen hem en de origine van de spam betalen voor de bandbreedte, opslagcapaciteit en processortijd die de transmissie van email kost. Ongevraagde email (commercieel of niet) belast een belangrijk gedeeld communicatiemedium onnodig, voor het gewin van enkelen. Sinds het begin van het Internet bestaan er geschreven regels (Netiquette RFC's) die aangeven dat het ongepast is andere gebruikers onnodig te hinderen.

Reacties (7)
11-12-2001, 11:30 door Anoniem
Oeps......

ik denk dat Christine op zoek mag gaan naar een nieuwe baan. want dit verhaal krijgt nog een staartje.
11-12-2001, 13:26 door Anoniem
> ik denk dat Christine op zoek mag gaan naar een nieuwe baan. want dit verhaal krijgt nog een staartje.

Ze is van de marketingafdeling van FEM de Week, bereikbaar op
020-5159812. Helaas, de ene keer dat ik haar te spreken kreeg was ze in een meeting: daarna alleen voicemail gekregen.

Het is overigens een financieel economisch magazine. Deze aktie belooft niet veel goeds voor de inhoud van het blad....

Dimitri.
11-12-2001, 14:08 door slip
Christine Noordergraaf van FEM De Week ziet niet veel kwaad in de email-actie.
Naar haar mening is dit voor de ontvanger prettiger dan reclame via de post of telemarketing.

JaJa, daarom is iedereen juist op t net gegaan om verlost te zijn van alle reclame troep op T.V en oude media...

Weet mevrouwtje Christine Noordergraaf uberhaupt wel waar ze over praat daar lijkt t niet echt op, ik herken deze typetjes uit duizenden....
Beste Christine een goede tip:
Stop a.u.b. onmiddelijk met werken en ga lekker thuis met de buurvrouwen op de bank zitten onder het genot van n kratje sherry...
Dan kan je in ieder geval je mislukte internet stage weer snel vergeten..
blond maybe...
Ik neem dr nu in ieder geval n sappie(lees:sixpack) op, zodat ik die zure nasmaak van jullie hopelijk ook kwijtraak...

Oja Dimitri leuk initiatief dat tel. nummer van Christine!!!

Greetingz,

Slippy da Lizard
11-12-2001, 14:19 door Anoniem
Je kan ook jeroen smit zelf even mailen op [email]j.smit@ebi.nl[/email] en vragen hoe of wat. Hij heeft het gewraakte e-mailtje tenslotte ook ondertekend...
11-12-2001, 15:15 door Anoniem
Hoe zou hij het vinden als we hem eens gingen registreren bij verschillende soorten mailinglists en zijn mailbox eens laten overflowen met spam en junk mail?
11-12-2001, 15:23 door Anoniem
Ik heb inmiddels Christine van marketing gesproken en uitgelegd waarom het vervelend is om spam te ontvangen en het op internet ook not-done is om het te versturen. Ik geloof dat ze het nu wel begrijpt. Ze was op zich wel aardig, maar erg onwetend dus.

Dimitri
11-12-2001, 15:36 door Anoniem
Originally posted by
Ik heb inmiddels Christine van marketing gesproken en uitgelegd waarom het vervelend is om spam te ontvangen en het op internet ook not-done is om het te versturen. Ik geloof dat ze het nu wel begrijpt. Ze was op zich wel aardig, maar erg onwetend dus.

Dimitri

goed gedaan knulletje, go tell here.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.