image

Microsoft klaagt aanbieders nep-virusscanners aan

vrijdag 18 september 2009, 10:46 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft gisteren vijf bedrijven aangeklaagd die reclame voor nep-virusscanners maken. Het gaat om DirectAd Solutions, Soft Solutions, qiweroqw.com, ote2008.info en ITmeter, die via dubieuze banners en advertenties internetgebruikers lieten geloven dat hun computer besmet was. In sommige gevallen werden gebruikers ook automatisch naar een kwaadaardige, misleidende website doorgestuurd. Ook zouden de bedrijven via de advertenties malware hebben verspreid. Wie er achter de bedrijven zit is nog onduidelijk, maar Microsoft wil met deze rechtszaken de verantwoordelijke personen achterhalen en stoppen.

Scareware, zoals de nep-virusscanners ook bekend staan, is inmiddels een zeer populaire manier om internetgebruikers geld af te troggelen. Die betalen uit onwetendheid voor de software of uit frustratie om de barrage van pop-ups en meldingen te stoppen. Veel van de aanbieders van scareware bevinden zich in het buitenland. Toch hoopt Microsoft dat de aanklachten kwaadaardige advertenties in de toekomst kunnen terugdringen.

Reacties (4)
18-09-2009, 11:45 door Korund
Is Microsoft dan een benadeelde partij in dezen?
18-09-2009, 12:14 door Anoniem
Door Carborundum: Is Microsoft dan een benadeelde partij in dezen?

Op zijn minst komen ze zo op voor hun gebruikers, dat kan ik wel waarderen.
18-09-2009, 16:13 door spatieman
zou ook eens tijd worden.
ze verdienen immers genoeg.
18-09-2009, 18:08 door Anoniem
Door spatieman: zou ook eens tijd worden.
ze verdienen immers genoeg.
Van Apple en zo horen we niks. Zijn die dan zo arm? En denk eens aan Google, een stuk groter dan Microsoft. Ook daar is het doodstil. Maar ja, die mogen dat natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.