image

Beveiligingssoftware groeit ondanks recessie

maandag 21 september 2009, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Dit jaar wordt er wereldwijd 14,5 miljard dollar aan beveiligingssoftware uitgegeven, een groei van 8% ten opzichte van vorig jaar, zo beweert Gartner. De groei is minder sterk dan die van 2008, toen er een stijging van 19% werd waargenomen. Voor volgend jaar voorspelt de marktvorser een omzetgroei van 13%, wat neerkomt op een totaal bedrag van 16,3 miljard dollar. "Hoewel de wereldwijde security software markt door de economische recessie ook is getroffen, zal de groei in 2009 sterk blijven, aangezien security een belangrijk onderdeel is waar drastische bezuinigingen niet veroorloofd kunnen worden", zegt analist Ruggero Contu.

De grootste groei wordt verwacht van software as a service (SaaS) en appliances voor het MKB, die met een inhaalslag ten opzichte van grote bedrijven zijn begonnen. Volgens Gartner is het echter de markt voor consumenten die met een aandeel van 25% voor de meeste omzet zorgt. Dit segment kende een stijging van vier procent ten opzichte van 2008.

Reacties (3)
21-09-2009, 14:36 door Anoniem
We zoeken nog een IT-bedrijf dat interesse heeft om een commerciele versie te ontwikkelen van een operationeel research systeem dat bewijsbare veiligheid biedt op basis van Informatie-Theoretisch ontwerpen. Om een idee van dit operationele proof-of-concept systeem te krijgen kan een prototype gedownload worden op de link http://www.wuala.com/FreemoveQuantumExchange/Downloads/ Dit prototype draait op Microsoft Windows op elke Intel compatible processor (Intel, AMD, VIA). In de versie welke gedownload kan worden, zijn een aantal informatie-theoretisch bewijsbare veiligheids functies welke gebruik maken van de quantum random generatoren in VIA-processoren niet opgenomen. Het prototype kan echter uitstekend gebruikt worden om een idee te krijgen van de potentiele functionaliteit van een commercieel systeem.
21-09-2009, 19:10 door spatieman
tuurljik is er een groei.
echter NIETS werkt, dus weg gegooid geld.
22-09-2009, 10:59 door Anoniem
Een goed boek over Informatie-Theoretisch ontwerpen is "Modern Coding Theory" van Ruediger Urbanke (
http://people.epfl.ch/rudiger.urbanke). Een ondersteunend tool dat hiervoor gebruikt kan worden is gratis te downloaden op
http://xitip.epfl.ch/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.