Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Security gerelateerde vacatures

22-09-2009, 15:32 door Preddie, 11 reacties
Beste mensen,

het einde van de studie komt inzicht en ben me aan het oriënteren op een security gerelateerde baan.

Nu ben ik dus opzoek gegaan naar vacatures in die richting maar tot mijn grote verbazing zijn er behoorlijk weinig specifieke vacatures.

Misschien zijn er mensen die eerder met dit bijltje gehakt hebben..... advies en tips zijn van harte welkom
Reacties (11)
22-09-2009, 15:52 door Anoniem
Wat heb je gestudeerd en welke richting wil je op? "security" is zoals je ongetwijfeld weet wel erg breed. Wil je de technische kant op dan lijkt het me goed om eerst eens wat ervaring als netwerk/systeembeheer op te doen en daarna een volledige switch te maken naar auditor/pentester. Andere goede positie zou een NOC kunnen zijn.
22-09-2009, 16:12 door Preddie
Door Anoniem: Wat heb je gestudeerd en welke richting wil je op? "security" is zoals je ongetwijfeld weet wel erg breed. Wil je de technische kant op dan lijkt het me goed om eerst eens wat ervaring als netwerk/systeembeheer op te doen en daarna een volledige switch te maken naar auditor/pentester. Andere goede positie zou een NOC kunnen zijn.

HBO - IT management & security

Heb tussen en tijdens de opleiding al een aantal jaar ervaring opgedaan met netwerk/systeembeheer. In die tijd is security een hobby geweest.
22-09-2009, 17:01 door Anoniem
Ik weet miisschien wel wat voor je (diverse security gerelateerde functies), maar dat ga ik niet via security.nl posten.
Hoe kan ik je contacten?
22-09-2009, 19:16 door Preddie
ik zie je mail tegemoet ;)

muiker.en.selk [ at ] hotmail [puntje] com
22-09-2009, 19:47 door Thasaidon
Idd is "security geralateerde baan" wel erg vaag.
Volgens mij zijn er genoeg vacatures bij bedrijven zoalsb.v. Falk en Securitas, maar dat is vast niet wat je bedoeld ;-)

Zelf ben ik altijd met netwerken bezig geweest (ATM, Framerelay, Cisco IP). Maar omdat ook bij mij security als hobby is begonnen en dan voornamelijk Firewalls, ben ik nu bezig met Cisco CCSP.
Dit omdat ik "hands on" bezig wil zijn met Firewalls en daarnaast een heel klein stukje "beleid" doe.

Het ligt er dus maar net aan wat je precies wil.

Daarnaast ben ik het wel met je eens dat er niet veel te vinden is, maar dat zal voornamelijk komen omdat security nou eenmaal een ondergeschoven kindje is waar bedrijven pas aan gaan denken als het meestal al te laat is.
22-09-2009, 22:02 door cryptomannetje
Heb je al eens gekeken bij bedrijven als Fox-IT e.d.? Die zoeken volgens mij nog mensen en zijn een geducht bedrijf op infosec gebied. Verder staan er op webwereld.nl ook allerlei vacatures.
http://webwereld.nl/categorie/beveiliging.html
22-09-2009, 22:28 door Preddie
Door cryptomannetje: Heb je al eens gekeken bij bedrijven als Fox-IT e.d.? Die zoeken volgens mij nog mensen en zijn een geducht bedrijf op infosec gebied. Verder staan er op webwereld.nl ook allerlei vacatures.
http://webwereld.nl/categorie/beveiliging.html


Fox-IT houd zich idd bezig met het gebied waar ik graag werkzaam wil zijn. voor mij is Fox-IT redelijk ver weg. Het is 1 van de bedrijven die ik zou willen contacteren als ik wat dichter in de buurt niks vind.
23-09-2009, 09:59 door Anoniem
http://www.madison-gurkha.com zit in Eindhoven
23-09-2009, 20:26 door Anoniem
madison gurkha heeft regelmatig leuke vacatures op hun site staan, zover ik weet zitten ze in eindhoven en nemen alleen mensen full-time aan, mocht je dat niet aanstaan dan kun je altijd nog bij het NFI gaan kijken ;-)
25-09-2009, 17:10 door Preddie
Door Anoniem: madison gurkha heeft regelmatig leuke vacatures op hun site staan, zover ik weet zitten ze in eindhoven en nemen alleen mensen full-time aan, mocht je dat niet aanstaan dan kun je altijd nog bij het NFI gaan kijken ;-)


bedankt voor de tip
08-05-2010, 14:18 door Anoniem
Er zijn genoeg security vacatures te vinden:

Via Vacatures-in-Nederland.nl zijn er bijvoorbeeld al 95 te vinden..

Link: http://vacatures-in-nederland.nl/werk-zoeken.php?zoek=security
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.