image

Phishingaanval op Twitteraars

vrijdag 25 september 2009, 09:04 door Redactie, 3 reacties

Microbloggingdienst Twitter waarschuwt gebruikers voor een phishingaanval die gaande is en inloggegevens probeert te ontfutselen. Al gehackte accounts sturen naar mensen op de contactenlijst een directe boodschap met de tekst "rofl this you on here? http://videos.twitter.secure-logins01.com". De link wijst naar een kopie van de officiële Twitter pagina en vraagt Twitteraars om in te loggen. Vervolgens worden de gestolen gegevens gebruikt om andere gebruikers te misleiden.

"Ze weten dat computergebruikers eerder berichten of links openen die van online vrienden of collega's op sociale netwerksites afkomstig lijken, wat het eenvoudiger maakt om financieel gemotiveerde aanvallen uit te voeren", zegt Graham Cluley van Sophos.

Reacties (3)
25-09-2009, 09:50 door Anoniem
niet dat ik zelf gebruik maak van deze (volgens mijzelf dan) zeer stomme micro blogging zooi, maar voor diegene die dit wel doen > http://twiguard.com/status.html, gisteren stond er inderdaad een level 3 aangegeven, wat betekent dat er iets groots gaande was.
25-09-2009, 13:22 door Anoniem
Een betere optie is twitter / hyves / msn en al die andere onzinnige troep gewoon uit de lucht te halen, wie is in godsnaam gebaad bij deze bende?
26-09-2009, 17:58 door spatieman
legetieme email adressen die 100% werken onderandere die niet door spamfilters afgevangen worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.